YKS netleri yeterli mi?

jackxlink

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben dil öğrencisiyim YDT 65-70 TYT 45-55 arası yapıyorum. Diploma notumda 80 öğretmenlik hariç İstanbul'da bir üniversite istiyorum. Ya burslu ya da devlet sizce çıkmama ihtimali var mı? Önüme gelen her yeri yazacağım, paralı veya öğretmenlik olmasın yeter ki. Mezuna kalmak istemiyorum ve kesinlikle İstanbul'u kazanmam lazım anlayan varsa açıklayabilir mi?

Merhaba ben dil öğrencisiyim YDT 65-70 TYT 45-55 arası yapıyorum. Diploma notumda 80 öğretmenlik hariç İstanbul'da bir üniversite istiyorum. Ya burslu ya da devlet sizce çıkmama ihtimali var mı? Önüme gelen her yeri yazacağım, paralı veya öğretmenlik olmasın yeter ki. Mezuna kalmak istemiyorum ve kesinlikle İstanbul'u kazanmam lazım anlayan varsa açıklayabilir mi?
Bence kendine daha kesin bir hedef koy ve gerekirse 1 yıl daha çalış istediğin bölümü kazan. Bide bilemeyiz ki netlerin yeter mi yetmez mi? Sadece tahmin yapabiliriz. Belki sınav günü heyecandan yapamayacaksın veya sorular sürekli çalıştığın yerlerden çıkacağı oluverecek ve beklediğinden daha fazla net yapacaksın bilemeyiz.

YÖK Atlas üzerinden netlere bakabilirsiniz hangi üniversitenin hangi bölümü hangi yılda kaç netle almış şeklinde. Tabii burada asıl önemli etken sınav yılı. Her yılda sıralamalar, puanlar ve netler değişkenlik gösterebilir. Ben de YDT'den gireceğim bu sene sınava. Önerim önünüzde 4 aya yakın zaman varken olabildiğince TYT çalışın. Dil bölümlerinde asıl eleyici her zaman TYT netleri oluyor. Genelde YDT netleri benzer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı