YKS netlerim düştükten sonra ne yapılmalı?

918184

Picopat
Herkese merhaba. Şu anda aşırı stresliyim ve resmen camdan atmak istiyorum kendimi...
Benin hedefim 70 AYT 105 TYT.
En son 55 AYT 90 TYT yapıyordum. Zaten bu netler yükselecek mi meçhul derken. 2 gün önce girdiğim TYT'de 65 bugün girdiğim AYT de ise 30 yaptım. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Stresten ders bile çalışamıyorum.

Kral yaptığın stres yüzünden olmuş gibi yoksa bu kadar düşmesi normal değil fakat cok fazla stres belki neden olabilir belki böyle bir şeye.

Kendim de sınava hazırlanan birisi olarak bence bu süreçte net sayısına yerine girdiğin denemelerdeki sıralaman daha önemli sonuçta bu bir sıralama ve sınavın zorluğuna göre net değişebilir. Sınavı birinci olan adam 70 TYT yapsa senin 65 TYT netin cok degerli olur. Net sayısına takılı kalmak iyi olmuyor.

Herkese merhaba. Şu anda aşırı stresliyim ve resmen camdan atmak istiyorum kendimi...
Benin hedefim 70 AYT 105 TYT.
En son 55 AYT 90 TYT yapıyordum. Zaten bu netler yükselecek mi meçhul derken. 2 gün önce girdiğim TYT'de 65 bugün girdiğim AYT de ise 30 yaptım. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Stresten ders bile çalışamıyorum.
öncelikle sakin oluyorsun banada aynısı oldu 1 hafta moral bozmamak adına denemeye girmiyosun kimyadan sinan ihtiyaroğlunun tek video tekrarlarından konu tekrarı yapıp hızlıca test kitabı bitiriyosun zaten tak tak çözülüyo biyolojiden özet yaz ama kendin yaz çünkğ yazarkende akla giriyo zaten ve atıyorum 2 konuyu bugun yazdın akşama tekrarla sonra yarın sabah diğer konuya geçmeden gene tekrarla öyle geç sonra akşamınq 3 konuyu tekrarla tekrardan sonrada gene test unutma zaten akıla giriyo hemen çözülüyo fizikde altuğ hocanın 5 saatlik bi full tekrar var bir kaç konu izle sonra test sınra tekrar izle böyle devam et branş kimya biyoloji kdr önemli değil 1 haftadan sonrada başlarsın 12nin ezber konuları hariç unutulmuyor zaten ben 1 hafta sonunda fzikte branş çözdüm matematikde de fasikül at bol bol ben 1 ay ailevi sorunlarından dılayı salmıştım 70 e çıkcakken her şeyi unutmuştum 1 hafta çalıştım da yükseldi ama adam gibi çalışacan böyle boşluk yok en önemliside sakin ol gerekirse meditasyon yap stres adamı yer bitirir bak

yayın neydi bu kadar düşmesi normal değil
Hız ve Renk

öncelikle sakin oluyorsun banada aynısı oldu 1 hafta moral bozmamak adına denemeye girmiyosun kimyadan sinan ihtiyaroğlunun tek video tekrarlarından konu tekrarı yapıp hızlıca test kitabı bitiriyosun zaten tak tak çözülüyo biyolojiden özet yaz ama kendin yaz çünkğ yazarkende akla giriyo zaten ve atıyorum 2 konuyu bugun yazdın akşama tekrarla sonra yarın sabah diğer konuya geçmeden gene tekrarla öyle geç sonra akşamınq 3 konuyu tekrarla tekrardan sonrada gene test unutma zaten akıla giriyo hemen çözülüyo fizikde altuğ hocanın 5 saatlik bi full tekrar var bir kaç konu izle sonra test sınra tekrar izle böyle devam et branş kimya biyoloji kdr önemli değil 1 haftadan sonrada başlarsın 12nin ezber konuları hariç unutulmuyor zaten ben 1 hafta sonunda fzikte branş çözdüm matematikde de fasikül at bol bol ben 1 ay ailevi sorunlarından dılayı salmıştım 70 e çıkcakken her şeyi unutmuştum 1 hafta çalıştım da yükseldi ama adam gibi çalışacan böyle boşluk yok en önemliside sakin ol gerekirse meditasyon yap stres adamı yer bitirir bak
Taviseyleriniz için sağ olun hocam. Dediklerinizi uygulayacağım.

2 yıl mezuna kalmıştım, 1.yılda bende senin gibi son haftalarda netleirm düşüyor. ne yapıcam stresine girmiştim. O kadar strresi oldu ki sınav esnasında takır takır çözerken vücudun alışkanlığı olsa gerek orta da hiçbir sorun yokken strese girmeye başladım türkçe feni bittirdim tarih 10.sorusunda arrtık stresten dayanamadım bayılıp kalıcaktım sınavın ortasında çıkmak zorunda kaldım. Türkçe ile matematikte belli net yapman lazım okunması için onun stresine girmiyim böyle bişey olur diye ikisinden önce 5e soru çözdüm geriye kalan hiçbirini kodlamamıştım.

neyse sonra ki gün ayt girip ne yapıcam kafasındaydım ama yine de girdim. AYT'de pskolojik olarak zaten çöküntüdeydim, bittirip çıktım. Açıklanınca tyt 0 yanlış ayt 79 netim vardı. Bunu görünce erkeğim böyleyim şöyleyim demiyorsun oturuyorsun ve emeklerine ağlıyorsun keşke hiç o neti almasaydım diyordum hep belki daha az etkisi olurdu diye düşündüm.

2.yıl da çalışmadım çünkü çalışamıyorsun geldi girdim sınava şuan da 2 yıllık bir bölüm okuyorum 4 yılık okumak istemedim bitsin okul kafasına girdim.

pişman değilim bidaha olsa bidaha çalışmazdım bu yks olayı çok abartılıyor üniversiteye gidince keşke 12.sınıftan sonra hemen gelseydim hiç mezuna kalmasaydım kafasına giriyorsun çünkü boş geliyor 2 yıl ya da 4 yıl sonun da ne yapıcam ki kafasına giriyorsun kaygılanıyorsun

sana önerim stres yapma ağlasan da üzülsen de mutlu da olsan hangi duyguya yaşarsan yaşa o sınava giriceksin bitticek ve ilerleyen dönemler de bu stresi sadece boş olarak göriceksin. Hayatın bir sınavdan ibaret olmadığını anlıcaksın daha hiç bişey yaşamadın öyle şeyler yaşıcaksın ki bu sınav stresi yanında tırnak makası kalıcak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı