YKS puan düzeni nasıl yapılıyor?

Sadece Yorumcu

Hectopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
473
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12th Gen Intel Core i5-12500h
NVIDIA GeForce RTX 3050 Tİ / Intel Iris Xe Graphics
24 GB / SODIMM, CRUCİAL 3000/6000 MHz Ram
Samsung 512 NVM M.2 SSD
Kingston KC3000 1 TB NMV M.2 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Merhabalar.

Başlık kafanızı karıştırmasın sorum şöyle;
11.sınıfım, dil bölümü okuyorum fakat dil bölümündeki hiçbir mesleğe ısınamıyorum, ama kendimi çok iyi tanıyorum eşit ağırlık veya sayısal seçseydim sınıfta kalabilirdim. Hem dil sıkmaz diye düşünmüştüm, İngilizceye karşı ne pozitifim ne negatifim, ama bunu hayatım boyunca para kazanıp seveceğim bir iş olarak düşünmedim. Düşünemiyorum, biliyorsunuz ki dil bölümünde Max 2 sağlam meslek var onlar: Tercümanlık, İngilizce öğretmenliği.
Ne öğretmen olmak istiyorum ne tercüman, psikolog gibi, seslendirmen gibi mesleklere daha çok ilgim var, yani kısacası TYT de yaptığım puan ile YDT toplanıyor mu?
Ya da hem TYT girip hem YDT girersem bu ikisinin puanlarını ayrı mı kullanıyorum, maalasef derslerim çok iyi değil, ama sınıfı geçiyorum genelde. Gitgide umudumu kaybediyorum, dil bölümü okuyup TYT'den gideceğim gibi düşünmeye başladım artık.
 
2 yıllık (ön lisans) bölümler için sadece TYT puanı önemli; lisans programları için ise TYT ve AYT/YDT puanı beraber hesaplanır. Bu hesaplama yapılırken %40 TYT puanı %60 AYT/YDT puanınız baz alınır.

Lisans programları dediğiniz 4 yıllık oluyor sanırsam, 4 yıllık okumakla 2 yıllık okumak arasında fark nedir?
 
Olacağın meslek farklıdır. En basitinden 2 yıllıkta tekniker olursun 4 yıllıkta mühendis. Yani fark çok fazla. Ama senin olmak istediğin meslek daha önemli tabii.

Ha anladım, şu zamanlarda kesin bir hedef koyamıyorum çünkü hayat çok öngörüşsüz.
YKS de kaç puan yapacağımı dahi bilmiyorum herkes gibi o yüzden hedef bulamıyorum. :)
 

Geri
Yukarı