YKS sınav senesinde ders bitiminde oyun oynamak sorun yaratır mı?

TheNightMare80

Zeptopat
Katılım
25 Kasım 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar.

Ben bu sene ilk defa üniversite sınavına gireceğim. Şu an için dershaneye gidiyorum ve konularımı oradan dinliyorum. Akşam saat 8'e kadar ders çalışıyorum yani belirli aralıklarla günde 7 saate tekabül ediyor. Sizce akşamüstü bilgisayar oynamak beni çok kötü etkiler mi? Çünkü bu zamana kadar hiç akşam ders çalışmadım genellikle dinleniyorum, YouTube'dan video izliyorum. Sizce akşamları 2 saat bilgisayar oynamamın kötü bir etkisi olabilir mi?
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
 
Ben sorun olmaz derim çünkü geçen sene aynısını yaptım. Yani akşam 9-12 arası oyunlarla takılıyordum ve gün sonu iyi oluyordu.
 
Sorun olmaz diye düşünüyordum ama sana bağlı oyun oynamadığın zaman oyun düşüneceksen oynama yoksa oynayabilirsin.
 
Sorun olmaz diye düşünüyordum ama sana bağlı oyun oynamadığın zaman oyun düşüneceksen oynama yoksa oynayabilirsin.

Hayır oynamadığım zaman genelde düşünmem zaten LoL oynuyorum onun da böyle pek düşünülecek bir tarafı yok yani :)
@TheNightMare80 evet 12. sınıftım. Say 25 bin yaptım.

Hay maşallah fizik-kimya-biyoloji derslerinden nefret ediyorum ben o yüzden EA öğrencisiyim.
 
Sorun olmaz ve daha iyi olur ben de hazırlanıyorum ve ilk defa gireceğim ders dışı etkinlikleriniz hedeflediğiniz sıralama-bölüm ve çalışma verimliliğinize göre değişir. Benim derece yapmak gibi bir amacım yok mesela istediğim bölüm 100 bin sıralama civarı, gün içinde oyun da oynuyorum dizi de izliyorum. Hafta hafta deneme çözüp netlerimin seyrini takip ediyorum.

Tabi bir yandan yazın 2 ay TYT çalışıp öyle bir temeli atmıştım bununda faydası var. Dershaneye giden arkadaşlarım TYT'nin başlarındayken benim TYT bitmişti sadece pekiştiriyordum.
 
Sorun olmaz diye düşünüyordum ama sana bağlı oyun oynamadığın zaman oyun düşüneceksen oynama yoksa oynayabilirsin.
Katılıyorum buna bir ara ARK bağımlısıydım Allah'tan 9-10. sınıf zamanlarına denk geldi. Bu ara genel bir tatsızlığım olduğu içinde gidiyim şu oyunu oynayayım saatlerce oturayım diyemiyorum.

Bu biraz sakıncalı olabilir genelde karamsar ve stres yapan biriysen stres seviyeni arttırabilir. LoL'ün pek bir olumlu etkileri yok bağımlılıkta yapıyordu zamanında, bırakıp tek oyunculu oyunlara geçtim.
 

Geri
Yukarı