YKS sınavına çalışmaya nerden başlamalı?

SenpaiKangal

Picopat
Merhaba arkadaş, 12 sınıfım. 2024 YKS öğrencisiyim söyle anlatayım sizlere belki komik gelecek ama AYT TYT açılımları biliyorum ama hangi sınıfları içerdiğini ya da hangi konular olduğunu bilmiyorum. Bende artık çalışmaya başlamak istiyorum tam olarak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz rica etsem? Ayrıca önerdiğiniz bir test kitabı ya da konu kitabı var mıdır yeni başlayanlar için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. Sınavı bile bilmediğin için çok sıkıntı çekeceksin.

TYT ilk oturum, 2 yıllık kazanabilirsin. 4 yıllık istesen de buna girmen şart.
AYT ikinci oturum, 4 yıllık istiyorsan ikinci sınav için buna gireceksin ama 2 yıllık için girmene gerek yok.
YDT de ikinci oturum, eğer 4 yıllık dil bölümü kazanmak istiyorsan buna gireceksin.

TYT: Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, din, felsefe, fizik, kimya, biyoloji.
AYT: sayısal (fizik kimya biyoloji + matematik), eşit ağırlık (edebiyat, tarih, coğrafya + matematik), sözel (edebiyat, tarih, coğrafya + tarih, coğrafya, din, felsefe)
YDT: İngilizce sınavı. Başka dillerden de girebilirsin.

Önce 2 yıllık mı istiyorsun yoksa 4 yıllık mı istiyorsun, hangi bölümü hangi alanı yapabilirsin ona karar ver. 4 yıllık sayısal için sıfırdan başlayacak birisi 1 yılda iyi sonuç yapamaz. 4 yıllık lise hayatının tüm derslerini içeriyor çünkü.

Eğer okula gidiyorsan bence önce rehber öğretmeninden yardım al. Yada maddi durumun varsa YKS koçluğu alabilirsin senin hangi kaynağı çözeğini hangi konuyu çalışacağını falan belirliyorlar

Merhaba arkadaş, 12 sınıfım. 2024 YKS öğrencisiyim söyle anlatayım sizlere belki komik gelecek ama AYT TYT açılımları biliyorum ama hangi sınıfları içerdiğini ya da hangi konular olduğunu bilmiyorum. Bende artık çalışmaya başlamak istiyorum tam olarak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz rica etsem? Ayrıca önerdiğiniz bir test kitabı ya da konu kitabı var mıdır yeni başlayanlar için?
Koçluk almanı öneririm. Sonra da verilen programa harfiyen uyarsan bu sınavı kazanırsın.

Hocam öncelikle o içerik kısmına hiç kafayı takmayın. Ben 9dan 11'e kadar hiç adam akıllı çalışmadım. 12'ye geçtiğimde de bende sizin gibi tyt ayt açılımları dışında bilgim yoktu. Ama sonuç olarak sayısalda 23K getirebildim. Önemli olan önünüzdeki süreci nasıl yönettiğiniz olacaktır. Sizi oyalayacak her şeyden uzak durup 9 ay boyunca derslere kıvamında (çok demiyorum) çalışırsanız sınavı rahatlıkla geçebilirsiniz.

Hocam öncelikle o içerik kısmına hiç kafayı takmayın. Ben 9dan 11'e kadar hiç adam akıllı çalışmadım. 12'ye geçtiğimde de bende sizin gibi tyt ayt açılımları dışında bilgim yoktu. Ama sonuç olarak sayısalda 23K getirebildim. Önemli olan önünüzdeki süreci nasıl yönettiğiniz olacaktır. Sizi oyalayacak her şeyden uzak durup 9 ay boyunca derslere kıvamında (çok demiyorum) çalışırsanız sınavı rahatlıkla geçebilirsiniz.
Hocam bu aylarda tyt netiniz hangi civardaydı? ve yine bu aylarda TYTnin yüzde kaçını bitirmiştiniz?

Hocam bu aylarda tyt netiniz hangi civardaydı? ve yine bu aylarda TYTnin yüzde kaçını bitirmiştiniz?
Hocam girdiğim ilk tytde 35 net, ikincisinde kaba taslak bir göz atmayla da 50 net yapmıştım. Sosyali genel kültürden yapmaya çalışıyordum. Fende kimya ve biyolojiden bir şeyler yapıyordum. Fizikten korkuyordum. Türkçede 25 civarı netler geliyordu. Matematikte 20-25 net geliyordu. Kasımla Aralık arasında 65-70 netlere çıkmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı