YKS sınavından sonra nasıl yol izlenmeli?

19 yaşındayım. Bu sene YKS sınavına girdim fakat hiç iyi geçmedi. Ailemle aram çok kötü ama sınavla alakası yok tamamen onların bozuk karakterleri ve psikolojileriyle ilgili. Ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Burada anlatsam bile olan bütün olaylar birbiriyle bağlantılı olduğu için sayfalar sürecektir. Arkadaş çevrem çok yok olan arkadaşlarıma anlatsam beni dinlerler takma derler ama anlamazlar. Yani sizin anlayacağınız rastgele birinden rastgele bir tavsiye alma durumuna kadar geldim. Burada özel olarak mesajlaşabiliyor muyuz bilmiyorum. Tavsiye alıp yol çizmeye ihtiyacım var.

Hocam sınavdan sonra herkes boşluğa düşer, 1. olan da düşer sonuncu olan da. Bu sizinle alakalı değil çok normal.

Ama karar vermeniz gereken bir şey var, siz gerçekten üniversite okumak istiyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sınavdan sonra herkes boşluğa düşer, 1. olanda düşer sonuncu olanda. Bu sizinle alakalı değil çok normal.

Ama karar vermeniz gereken bir şey var, siz gerçekten üniversite okumak istiyor musunuz?
Ben gerçekten çok çalışıp iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okumak istiyorum. Benim hayallerim vardı. Ben lisede bu seneye kadar çıkıp şiirler okuyordum koroda, orotoryoda yazılar okuyordum gösterilerde gitar çalıp şarkı söylüyordum ki o zamanlar da ailem çok kötü şeyler yapıyordu yani anlatsam olmaz öyle şey sen abartıyorsun diyecekleri şeylerin bin beterini ben bu evde yaşadım ve yaşıyorum en sonunda olmayacak şeyler için umutlanmayı bıraktım ve şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Sınavdan sonra oluşan bir his değil yani. Ama dediğim gibi ailemle aram hiç iyi değil yıllardır hiçbir konuda gerek maddi gerek manevi destek olmayı geçin eksiye çekiyorlar kendilerine yapmak istediklerimden hayallerimden bahsettiğimde -bir ailede olası gerektiği gibi- dinlemiyorlardı genelde feci dayakla sonuçlanıyordu dışarıdaki akrabalarımız da farkında benim ailem normal değil. Gün geçtikçe kendilerine benzemekten korkuyorum ve o yüzden bu sene tyt 47 netle geleceği var diyebileceğim bir sağlık bölümü olursa gitmek istiyorum. Aslında ondan da çok korkuyorum çünkü ailem mezun olduğumda işim olması gerektiğini düşünüyor eğer hemen işim olmazsa bu benim çalışmadığım için kendilerince.

Son düzenleme:
Ben gerçekten çok çalışıp iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okumak istiyorum. Benim hayallerim vardı. Ben lisede bu seneye kadar çıkıp şiirler okuyordum koroda, orotoryoda yazılar okuyordum gösterilerde gitar çalıp şarkı söylüyordum ki o zamanlar da ailem çok kötü şeyler yapıyordu yani anlatsam olmaz öyle şey sen abartıyorsun diyecekleri şeylerin bin beterini ben bu evde yaşadım ve yaşıyorum en sonunda olmayacak şeyler için umutlanmayı bıraktım ve şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Sınavdan sonra oluşan bir his değil yani. Ama dediğim gibi ailemle aram hiç iyi değil yıllardır hiçbir konuda gerek maddi gerek manevi destek olmayı geçin eksiye çekiyorlar kendilerine yapmak istediklerimden hayallerimden bahsettiğimde -bir ailede olası gerektiği gibi- dinlemiyorlardı genelde feci dayakla sonuçlanıyordu dışarıdaki akrabalarımız da farkında benim ailem normal değil. Gün geçtikçe kendilerine benzemekten korkuyorum ve o yüzden bu sene TYT 47 netle geleceği var diyebileceğim bir sağlık bölümü olursa gitmek istiyorum. Aslında ondan da çok korkuyorum çünkü ailem mezun olduğumda işim olması gerektiğini düşünüyor eğer hemen işim olmazsa bu benim çalışmadığım için kendilerince.

Ailenizle ilgili çok büyük sıkıntılar yaşıyorsanız Sosyal hizmetlere başvurun hocam. Allah yardımcınız olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı