Hocam sizi sözelci sanmıştım .doğrusu EA konusunda tecrübem yok ama bir sürü EA arkadaşım oldu lisede. Özdebir sınavları her alan için zorlayıcı oluyordu. Bence gayet iyi bir net yapmışsınız TYT Özdebir'de. Bu neti yapan AYT mat alanında da iyi işler yapar çalışınca diye düşünüyorum. Ayrıca EA da AYT mat yapan kazanıyor. Sizin temeliniz gayet oturaklı gözüküyor. Bence hedefinize ulaşacaksınız şüpheniz olmasın. TYT fen konusunda çok rahat ol. Ben 0'dan 3 hafta da bitirdim TYT kimya+feni. Branşlarla da 10-11 nete ulaştım. TYT coğrafya hocam, cografyanin kodlarindan harita temel atma kampını, TYT kampını 1.5-2X bitirmeni tavsiye ederim. Halledersin dert etme. Bol bol sosyal branş çöz. Çerez niyetine at. Ben boş zamanlarımda alıyordum önüme 2-3 TYT Sosyal denemesi hızlıca çözuyordum. Çok geliştirici. Ayrıca AYT her alanda asıl belirleyici unsur. TYT moralinizi bozmasın biliyorum çok sinir ediyor bazengüzel bir konumda olduğunuzu düşünüyorum hocam. AYT mat konusunda ne kadar yardım edemeyecek olsam da AYT sosyal+edebiyat alanlarında sorunuz olursa yardımcı olurum zevkle. Başarılar dilerim.

Bakmak istediğiniz mesajınıza bu gece bakacağım hocam. Şu an dışarı çıkmam gerek.

Çok sağolun hocam . Sosyali bu tatilde bitirmem gerekiyor fakat sürekli not aldığım için çok zaman kaybediyorum. Mesela geçen Dış Kuvvetler konusuna çalıştım, bayağı not aldım ama aklımda hiç kalmadı. Hiç video izlemeden kendim Apotemi Sosyal kitabından okusam mı diye düşünüyorum da Coğrafyanın Kodlarının anlatımı güzel. Aynı sıkıntıyı Dünyanın Şekli ve Hareketlerinde de yaşadım. İki kere izledim Coğrafyanın Kodları' ndan ama yine anlamadım. Hocam bu arada Matematik netlerimin dalgalı geldiği de oluyor. Mesela Karekök eski nesil ve kolay olmasına rağmen onda 14 net yapmıştım .

Şu anda da Bilgi Sarmal' ın TYT Kamp Tam Tekrar kitabını çözüyorum.

Branş denemesi çözün bence ve aşırı detayda kaybolmayın ben okuyarak çalılıyorum genelde ve yksde 17 net gelmişti

Şu mesajıma da bakabilir misiniz?

Hocam sadık uygun yayınlarının notlarını gayet iyi buldum kimya ve biyoloji bazında. Fizik notunu açamadım hata verdi sanırım silinmiş ya da bilmiyorum ben de sorun oldu ama fizikte böyle notlar genellikle tek başına yetersiz kalır. Benim tavsiyem Apotemi TYT fen kitabının PDF'ini veya aslını temin edip oradan konunun temelini atmanız, bu notları da tekrar amaçlı kullanmanız olacaktır. Tekrar için güzel bir kaynak olarak kullanabilirsiniz bu notları. Tekrar TYT fenin en püf noktasıdır. Konuyu çok iyi anlasanız bile soru çözüm+tekrar yapmayınca unutuluyor konular. Konuları öğrenmek+soru çözümü+yanlış yaptığın sorularda Apotemi veya sadık uygundan hızlıca yanlış yaptığın sorunun konusunu tekrar ederek ilerlersen hiç dert etme, halledersin. Ayrıca konularda detaya inme, TYT fende kolay sorular geliyor. Mesela canlıların sınıflandırılması konusu derya deniz. Ama ben sadece konuyu dr. Biyo 2X te izleme+Apotemi konuyu okuma+branş denemeleri ile sınıflandırmadan gelen soruyu yaptım. Öyle sayfalarca not tutmak bana göre TYT fende gereksiz hocam. Video izlerken Apotemi kitabının üstüne ufak notlar alınarak, kitabı okuyarak halledilir. Attığınız videolar hakkında bir yorumda bulunamayacağım. Kendim faydalanmadım bu yüzden bir şey demem yanlış olur. Video için kimya-görkem şahin biyo-dr. Biyo önerebilirim. Fizikte ise altuğ güneşi iyi buldum. Sırf Apotemi'den çalışıp soru çözümüne geçsem olmaz mı derseniz olur tabii. Ama baktın mesela konu kafanda tam oturmadı konu anlatım videolarından+soru çözüm videolarından yararlanmaktan çekinme. Zaman kaybı olarak görme, al 1, 5-2X'e kap geç bilgiyi hocam.

Hocam özel ders hocanızın elbet bir bildiği vardır fakat benim de sizin de verdiğiniz örneklerde, tüm YKS camiasında bilindiği üzere AYT her şeyi belirleyen kulvar. AYT matematik konusunda bilgim yok fakat bence hocanızla da konuşarak artık AYT matematik başlayın. Sizin alanınızın kuşkusuz en önemli dersi AYT mat sonuçta. Fakat endişelenmeyin TYT mat temeliniz dediğim gibi iyi. Bence siz kurulu patlamaya hazır bir bomba gibisiniz hocamyani bu zamanlar sizin net bandınızda matematik yapan EA arkadaşlarımın çoğu sınavda 25-30 bandında net çıkartarak ilk 10kya girdi. Daha üstünü de yapan oldu. Kuzeniniz de eksiklerini süper bir AYT mat yaparak kapamış. Bence netleriniz hızlı bir şekilde artacak ilerleyen aylarda merak etmeyin yeter ki doğru çalışın. AYT mat konusunda da hocanızla bir toplantı yapın. Şubat geldi hocam ne yapacağız artık başlayalım bence deyin

Mesela geçen dış kuvvetler konusuna çalıştım, bayağı not aldım ama aklımda hiç kalmadı.

Hocam TYT sosyalde tek kafa yormanız gereken eleman coğrafya. Onun içinde reçete şu: Eğer 0 temelseniz cografyanin kodları harita temel atma kampını izleyin. O kampı bitirdikten sonra ise bayağı rahatsınız artık. Aynı TYT fen gibi detaylarda boğulmadan coğrafya da ilerleyin. Cografyanin kodlarının TYT kampını 1, 5-2X'te önünüze Apotemi sosyali açıp ufak notlar alarak izleyin. Dış kuvvetler, dünyanın şekli, iklim gibi konular detaylarda boğulmaya müsait konular. Not alma işini kesinlikle oturup detaylı bir şekilde yapmayın. Kitaptan ve videodan gidin. Hem zaman kazanırsınız hem de daha verimli çalışırsınız. Daha sonrası malum, bol bol branş deneme. Dediğim gibi çerez niyetine her gün en az bir tane sosyal branş at. Yanlışlarını Apotemi sosyalden analizle. Yanlış yaptığın konuyu kitaptan oku, ufak notlar al ve devam. Çok içinde boğulma yeter ki. Sen asıl zamanını AYT Mat'a vermelisin hocam ilerleyen dönemde. Yani TYT coğrafya da istersen 3 soru kaçır sınavda; sağlam bir matematiğin olursa EA'nın babası sensino yüzden TYT Sosyal'i kafanda çok büyütmeden bu şekilde çalışarak devam et. Güzel bir artış yakalayacaksın. Bu arada bu tatilde coğrafya biter mi? Çok rahat. Hadi bitiremedin diyelim +1 hafta daha uzatıverirsin. Bitirdikten sonra yeter ki bol bol branş çöz ve yanlış yaptığın soruları analizle. Kolay gelsin.

2023 Sözel 200.'sü bu konuyu övüyor.

Her sene Sözel bölüm için yığılmalar artıyor. 2024 senesi ise bu yığılmanın arşa çıktığı sene oldu. Tarih, Edebiyat gibi bölümlerin kontenjanları iyice düşürülmüştü. 13K ile öğrenci alan Hacettepe Tarih bölümü bile 3K olmuştu.

Sınav ile ilgili belli püf noktalar yakalanırsa çok kolay bir şekilde aradan sıyrılarak derece yapılabilir. Konu sahibi de bu püf noktaları çok iyi bir şekilde yakalamış. Keza ben de YKS için hazırlanırken konu sahibinin yaptıklarıyla benzer bir yol izlemiştim. Sözelde iyi bir derece yapmak isteyen arkadaşlarımız bu konuyu kesinlikle okumalıdırlar.

Evet hocam şimdi açabildim. Fizik konusunda diğer TYT fen alanlarına göre daha tecrübesizim. Ama emin olduğum bir şey varsa o da fizik dersinin kimya ve biyolojiye benzemediğidir. Sadece konu anlatımını iyice çalışarak ve konulara hakim olarak TYT kimya ve biyoloji de net çıkarabilirsin ama fizikte konu anlatımından sonra bol soru pratiği de gerekir. Yani konuyu yalayıp yutsan da soru çözüp soru tarzlarını görmeden gelişmek zor fizikte. Başarılı sayısalcı arkadaşlarımızdan ya da TYT fizik konusunda kendini kanıtlamış kişilerden yardım alman daha doğru olur. Bu arada kimya+biyoloji konu anlatımıyla da net çıkarırsın dedim ama hem konu tekrarı açısından yardımcı olması hem de full, 1 yanlış gibi netlere ulaşmanda büyük destek sağlaması açısından onlarda da soru çözümü gerekli. Kolay gelsin.

Değerli yorumunuz ve beğeniniz için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi püf noktaları yakalayıp doğru ve sıkı çalışılarak güzel sonuçlar elde edilebiliyor sözelde. Bazı arkadaşlar ise bir hevesle ve heyecanla çalışmaya başlayıp yanlış öncelikler ve hatalı çalışmalarla sözel ezber derya denizi içinde boğulup yapabileceklerinden daha kötü sıralamalar elde ediyor ve bu cidden üzücü. Umarım bu rehber tüm sözelci arkadaşlara kendi yollarını çizme açısından güzel bir kaynak olur. Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar.

Hayırlı olsun hocam. Hedefine ulaştığında “iyi ki bu kitaptan yararlanmışım.” dedirteceğine inandığım bir kitap Apotemi. Soruların olursa elimden geldiğince ve aktif olduğum sürece yardımcı olurum. Başarılar dilerim.

Hocam siz Coğrafyanın Kodlarının haritalar kampını izlerken harita kitabından takip ediyor muydunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…