YKS sonuçları ile ne yapılabilir?

Barney28

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sınava hiç çalışmadan girdim mezuna kalırım kafasındaydım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim tercih yapmalı mıyım yoksa direkt mezuna mı kalayım?

Dosya Ekleri

• yks sonuç.jpg
    yks sonuç.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleyen: Moderatör:
mezuna kalıp 1 yıllık süreçte iyi bir çalışma yapman daha uygun olur . Bu puan ve sıralama ile adını bile bilmediğin bir üniversitede hiç alakan olmayan bir bölümü okuman sana zarar verir sadece

Yapabileceğine inanıyorsan en iyisi mezuna kalmak dostum başarılar.

Mezuna kalıp 1 yıllık süreçte iyi bir çalışma yapman daha uygun olur. Bu puan ve sıralama ile adını bile bilmediğin bir üniversitede hiç alakan olmayan bir bölümü okuman sana zarar verir sadece.

Bende böyle düşünüyorum ama ne bileyim hiç uğraşmadan erkenden bitirip diplomamı alıp çalışma hayatına mı başlasam diye düşünmüyor değilim. Böyle düşünmemin sebebi de biraz aile baskısı, 1 sene daha evde ailem ile aynı evde çalışabilecek psikolojim var mı emin değilim. Bu sabah bile daha yeni açıklandı sonuçlar evde huzursuzluk hakim oldu başladılar nutuk okumaya gerçekten moral bozuyor. Onun haricinde mezuna kalıp girdikten sonra eğer istediğim bir sonuç alamazsam gerçekten çok üzülürüm bunları yaşamaktan korkuyorum biraz.

Bende böyle düşünüyorum ama ne bileyim hiç uğraşmadan erkenden bitirip diplomamı alıp çalışma hayatına mı başlasam diye düşünmüyor değilim. Böyle düşünmemin sebebi de biraz aile baskısı, 1 sene daha evde ailem ile aynı evde çalışabilecek psikolojim var mı emin değilim. Bu sabah bile daha yeni açıklandı sonuçlar evde huzursuzluk hakim oldu başladılar nutuk okumaya gerçekten moral bozuyor. Onun haricinde mezuna kalıp girdikten sonra eğer istediğim bir sonuç alamazsam gerçekten çok üzülürüm bunları yaşamaktan korkuyorum biraz.

Diploma alsan bile iyi bir yer değilse işsizlikten kurtulamazsın. Amacın çalışma hayatı ise şimdiden atılsan iyi olur ama diploma istiyorsan önce mantıklı ve yapıcağına inandığın bir hedefin olsun ve çalış. Aile evi zordur evet ama bu yol senin yolun köprüyü geçene kadar ayıya dayı denildiğini biliyorsun.

Bu sıralamayla nereyi tercih yapacaksın anlamadım ama mezuna kalmaktan başka çaren yok bana kalırsa. Yalan yok bu netlerle tercih yaparsan kendine yazık etmiş olursun biraz.

Haklısın ama bir önceki mesajda bahsettiğim sebeplerden dolayı çok gerginim önemsiz bir üniversitede hemen bitirip diploma alma fikri var aklımın bir köşesinde.

Dayanırsın dayanırsın sadece derslere odaklan bir süre sonra sana fazla dokunmazlar netlerinin yükseldiğini gördükleri zaman biraz daha ılımlı olurlar Tipik Türk ailesi işte biraz derslerin yükselsin seni rahat bırakırlar. Sende iyi bir okulda iyi bir bölüm kazanırsan daha mutlu olursun. Ha direkt iş hayatına atılacağım diyorsan ben açıktan okuyorum üniversiteyi diploma olsun diye bu da bir seçenek tabii ki çalışmayı düşündüğün işle uyumlu bir bölüm olursa da daha kolay olur.

Dayanırsın dayanırsın sadece derslere odaklan bir süre sonra sana fazla dokunmazlar netlerinin yükseldiğini gördükleri zaman biraz daha ılımlı olurlar tipik Türk ailesi işte biraz derslerin yükselsin seni rahat bırakırlar. Sende iyi bir okulda iyi bir bölüm kazanırsan daha mutlu olursun.

Umarım dediğin gibi olur. Bu sene 12. sınıfı 95 ortalama ile bitirmeme rağmen baskıyı bırakmadılar hiç. O yüzden pek inanmıyorum rahat bırakacaklarını. Galiba mezuna kalacağım 1 sene dayanabilirim umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı