YKS sonuçları neden geç açıklanıyor?

@imsena bilgisayar mühendisliği puanları yine yükselecektir ama talep azlığından dolayı inşaat mühendisliği gibi bölümlerde küçük oynamalar olacağını düşünüyorum ayrıca çevremde mezuna bırakan çok insan var bu da bir nebze etkileyebilir.
 
Bana da teknolojinin bu kadar geliştiği ve çok güçlü bilgisayarların çıktığı bu zamanlarda böyle şeylerin hala devam ediyor olması çok saçma geliyor. Hani sınav puan hesaplamaları yapılırken uzun sürmesini anlarım çünkü milyonlarca optik var ama halihazırda verilerin bulunduğu bu yerleştirme döneminde bu kadar uzun sürmemesi lazım.
 
Sınav sonuçları falan neden 1 ayda açıklanıyor? Şöyle 1 haftada, 2 haftada açıklansa olmaz mı? Sınava giriyoruz ondan sonra tam kurtulduk, kafamızı dinleyeceğiz tatil yapacağız derken sınav sonuçlarını bekliyoruz, sınav sonuçları açıklanıyor, bu sefer tercihlerin açılmasını bekliyoruz, tercihler açılıyor, tercih yapıyoruz, tercihlerin açıklanmasını bekliyoruz, ondan sonra kayıtların açılmasını vs. böyle gidiyor. Yaz tatilimiz beklemekle ve stresle geçiyor.
Acun gibi heyecan yaratıyorlar.
 

Geri
Yukarı