YKS ve benzeri sınavların kitapçığını basmak için kullanılan matbaa makineleri hacklenebilir mi?

giovanni3453

Picopat
YKS, LGS ve benzeri sınavların kitapçığını basmak için kullanılan dijital matbaa makinelerinin hacklenme riski var mı? Anladığım kadarıyla internetten uzak kendi ağlarını kullanıyorlar ama bu yine de hacklenmeyi önlemez. Peki böyle bir şeyin olma tehlikesi var mı? Yani birisi ağı delemese bile eğitim bakanı vb kişilerin kendi özel ağlarını ve cihazlarını hackleyerek ağı yetkili kişilerin çalınmış hesap ve bilgilerini kullanarak istismar edebilirler mi?

YKS, LGS ve benzeri sınavların kitapçığını basmak için kullanılan dijital matbaa makinelerinin hacklenme riski var mı? Anladığım kadarıyla internetten uzak kendi ağlarını kullanıyorlar ama bu yine de hacklenmeyi önlemez. Peki böyle bir şeyin olma tehlikesi var mı? Yani birisi ağı delemese bile eğitim bakanı vb kişilerin kendi özel ağlarını ve cihazlarını hackleyerek ağı yetkili kişilerin çalınmış hesap ve bilgilerini kullanarak istismar edebilirler mi?

Çok zordur. Zaten böyle bir şeyi yapabilecek kişi direk eğitim bakanını satın alır(!).

Çok zordur. Zaten böyle bir şeyi yapabilecek kişi direk eğitim bakanını satın alır(!).

Geçtiğimiz yıllar boyunca birçok devlet kurumu hacklendi MERNİS, sağlık bakanlığı, milli eğitim bakanlığı vs. bence bunun da çok bir güvenliği yok. Ağlarında açık bulunması bu durumda muhtemel görünüyor hele ki eğitim bakanı ve yetkili kişiler hedef alınırsa çok daha kolay bir şekilde bilgilerin çalınacağını düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıllar boyunca birçok devlet kurumu hacklendi MERNİS, sağlık bakanlığı, milli eğitim bakanlığı vs. bence bunun da çok bir güvenliği yok. Ağlarında açık bulunması bu durumda muhtemel görünüyor hele ki eğitim bakanı ve yetkili kişiler hedef alınırsa çok daha kolay bir şekilde bilgilerin çalınacağını düşünüyorum.
Eskiden çalındığı oldu zaten, sınav tekrarlanır.

Tam olarak nasıl çalındı matbaa makinelerine yönelik bir saldırı mı yoksa şu kamera koyma mevzusunu mu diyorsun?
Bir dershanede deneme kitapçığı ile yks sınavı aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. A dan E şıkkına kadar harfi harfine aynıydı galiba.

Tam olarak nasıl çalındı matbaa makinelerine yönelik bir saldırı mı yoksa şu kamera koyma mevzusunu mu diyorsun?
Çok detaylı bilmiyorum ama kitapçık çalındığı da olmuş, sorular verildi diyen de var da bana pek inandırıcı gelmiyor. Neredeyse her yıl sorular çalındı iddiası ortaya atılır. Gerçekten bir şekilde sıkıntı varsa da sınav tekrarlanıyor.

Eski bir olaydı sanırsam fetöcülerin falan işiydi herhalde onların dershanelerinde ve yatılı okullarında falan bu tarz işler çok dönüyordu.
Genelde FETÖ ön planda zaten bu çalınma konularında. Aynı sorularla farklı yılda farklı sınav hazırlandığı bile olmuş. Kitapçıklar kaybolmus vb.
Pek de iç açıcı sınav geçmişi olmamış, özellikle eskiden daha çok oluyordu bu durumlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı