YKS vs DGS

Deimosxs

Decapat
Daha fazla  
Bir sene daha çalışıp YKS'ye girmek mi? Yoksa ön lisans tercihi yapıp DGS ile lisansa geçmek mi? Bir sene YKS için beklersem çok yaşlanmış hissedeceğim en azından 2 yıl DGS hazırlanıp gün içerisinde çok az vakit ayırıp iyi bir fakülteye geçebilirim gibime geliyor.

DGS ile lisansa geçmek kolay değil. Ayrıca 2 yıl okumak yerine 1 sene daha YKS çalış zaten istediğin yeri kazanırsın her türlü. Hatta 2 yıl ön lisans okumak yerine 2 yıl YKS çalış en baba üniversiteye git bu bile çok daha mantıklı. Bu şekilde kesin konuşmamın sebebi tecrübe etmemle alakalı. Çoğu üniversite kontenjan düşürüyor her sene.

DGS ile lisansa geçmek kolay değil. Ayrıca 2 yıl okumak yerine 1 sene daha YKS çalış zaten istediğin yeri kazanırsın her türlü. Hatta 2 yıl ön lisans okumak yerine 2 yıl YKS çalış en baba üniversiteye git bu bile çok daha mantıklı. Bu şekilde kesin konuşmamın sebebi tecrübe etmemle alakalı. Çoğu üniversite kontenjan düşürüyor her sene.

DGS ile lisansa geçmek kolay olmamasının sebebi sınavın zor olması mı? Yoksa kontenjandan kaynaklı mı? Yaştan dolayı böyle bir çıkmaza girdim.

YKS kesinlikle sonra pişman olursun en kötü yine yapamazsan ön lisans DGS yaparsın dediğin gibi. Çok zor ama yapması.

3. ye girdim 4. ye girmeli miyim cidden?..

DGS ile lisansa geçmek kolay olmamasının sebebi sınavın zor olması mı? Yoksa kontenjandan kaynaklı mı? Yaştan dolayı böyle bir çıkmaza girdim.

3. ye girdim 4. ye girmeli miyim cidden?

Sınavı hem zorlaştırıyorlar hem de kontenjan düşürüyorlar, sınava giren sayısı her sene çoğalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı