YKS vs KPSS

fair0

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem Üreticisi: CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S
Sistem Modeli: CASPER NIRVANA DESKTOP
Sistem Tür: x64-based PC
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-4160 CPU @ 3.60GHz, 3600 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
BIOS Sürümü/Tarihi CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S 4.6.5, 8.08.2014
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 12,0 GB
Bağdaştırıcı Açıklaması AMD Radeon RX 580 2048SP
Merhaba. Ben bu yılki YKS girmiştim. Puanım 2 yıllık bölümlere yetiyor. Benim istediğim bölüm bilgisayar programcılığı. Bilgisayar konusunda oldukça yetenekli sayılırım ve kodlamaya fazlasıysa merak var bu merakla oyun yapmayı bile denedim. Bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. Ailem KPSS gir kısa yoldan memur ol deyip duruyor. Memurlukta nasıl işler var bilmiyorum. Hangisi daha iyi? KPSS girip memur olmak mı, yoksa bilgisayar programcılığı mı?

Torpiliniz var mı hocam? Eğer cevabınız hayır ise ağzınızla kuş da tutsanız memur olarak almayacaklar. Keşke her şey ailelerin dediği kadar basit olsa ama maalesef Türkiye'de şu anki sistemde koşullar böyle. İlginiz alakanız hangi yönde ise oraya yöneliniz. Sevmediğiniz bir işi senelerce yapmak insana işkence gibi gelir.

Kpss:
  • Laborant,
  • Sağlık Teknisyeni,
  • Sağlık Memuru,
  • Kaloriferci,
  • Hizmetli,
  • İtfaiye Eri,
  • Çocuk Bakıcısı,
  • Rasatçı,
  • Veteriner Sağlık Teknisyeni,
  • Ebe,
  • Memur,
  • Veri Hazırlama ile Kontrol İşletmeni.
    • Memurluk,
    • Zabıt Katipliği,
    • İnfaz Koruma,
    • Orman Koruma Memuru,
    • Aşçı Görevlisi,
    • Bekçiler,
    • Laborant ve Diğer Sağlık Alanları.

Bence hayalinizin peşinden gidin, memurluk hep 2. plan olmalıdır.

Torpiliniz var mı hocam? Eğer cevabınız hayır ise ağzınızla kuş da tutsanız memur olarak almayacaklar. Keşke her şey ailelerin dediği kadar basit olsa ama maalesef Türkiye'de şu anki sistemde koşullar böyle. İlginiz alakanız hangi yönde ise oraya yöneliniz. Sevmediğiniz bir işi senelerce yapmak insana işkence gibi gelir.
Bende öyle diyorum. Bana Herkesin hayali memur olmak sen neden istemiyorsun mis gibi devlet işi falanda fistandı
Kpss:
  • Laborant,
  • Sağlık Teknisyeni,
  • Sağlık Memuru,
  • Kaloriferci,
  • Hizmetli,
  • İtfaiye Eri,
  • Çocuk Bakıcısı,
  • Rasatçı,
  • Veteriner Sağlık Teknisyeni,
  • Ebe,
  • Memur,
  • Veri Hazırlama ile Kontrol İşletmeni.
    • Memurluk,
    • Zabıt Katipliği,
    • İnfaz Koruma,
    • Orman Koruma Memuru,
    • Aşçı Görevlisi,
    • Bekçiler,
    • Laborant ve Diğer Sağlık Alanları.

Bence hayalinizin peşinden gidin, memurluk hep 2. plan olmalıdır.
bunların içinde kodlama ile ilgili bişi yok sanırım çoğu bel kırmalı işler

Merhaba. Ben bu yılki YKS girmiştim. Puanım 2 yıllık bölümlere yetiyor. Benim istediğim bölüm bilgisayar programcılığı. Bilgisayar konusunda oldukça yetenekli sayılırım ve kodlamaya fazlasıysa merak var bu merakla oyun yapmayı bile denedim. Bilgisayar programcılığı okumak istiyorum. Ailem KPSS gir kısa yoldan memur ol deyip duruyor. Memurlukta nasıl işler var bilmiyorum. Hangisi daha iyi? KPSS girip memur olmak mı, yoksa bilgisayar programcılığı mı?

Şahsi dusuncsm KPSS YKS'ye göre 2 kat daha zor. Sınava girmekle memur olunmuyor artık, bir sürü 80 90 alan arkadaslarim var hepsi mülakatta elendiler ama 67 puan alan insanlar hep memur oldular bu durum bende olumsuz etki bıraktı.
Denemekten zarar gelmez.
Universitede bilgisayar programciligi okumak üniversiteye göre degisir artık coğu universite (her sehirdd bulununanlar) liseden daha dusuk egitim veriyor.iyi bir üniversitede Bilgisayar programciligi okumyi tercih ederdim

Şahsi dusuncsm KPSS YKS'ye göre 2 kat daha zor. Sınava girmekle memur olunmuyor artık, bir sürü 80 90 alan arkadaslarim var hepsi mülakatta elendiler ama 67 puan alan insanlar hep memur oldular bu durum bende olumsuz etki bıraktı.
Denemekten zarar gelmez.
Universitede bilgisayar programciligi okumak üniversiteye göre degisir artık coğu universite (her sehirdd bulununanlar) liseden daha dusuk egitim veriyor.iyi bir üniversitede Bilgisayar programciligi okumyi tercih ederdim
Yakında okumayı dusunuyorum hiç olmadı hafta sonu git gel yapmak için

Meslek lisesi bilişim mezunuysan bilgisayar teknisyeni olabilirsin istersen.
zamanında bilişim istedim sistem beni otomatik eklektiğe atmış ailemle müdüre bölüm değiştirmek istediğimizi söyledik müdür ise bilişimin önü acık değil sadece istanbulda iş bulur elektirin onu daha acık diyerek ailemin aklıyla oynadılar sevmeyerek elektirik okudum

bunların içinde kodlama ile ilgili bişi yok sanırım çoğu bel kırmalı işler
Kodlama özel sektör muhtemelen veya devlet üniversitelerinden devlete giriliyordur bilmiyorum ama hayalinizin peşinden gidin, 10 yaşındaki çocuğun attığı çöpü toplamayın veya sabah akşam hız tespiti yapmak için arabada beklemeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı