YKS zamanı oyun oynuyorum

• Konuyu başlatan Rifmon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 924
Adam 60 net diyor. Arkadaşınızın fazla zekası veya geçmişten kalma bilgi birikimi varmış. Bu arkadaşta o yok. Çalışmak zorunda.
Arkadaşım çok zekalı bir insan değil 9-10 dersleri de pek iyi değildi.Fakat düzenli calisiyordu ve verimli calisiyordu.Geri kalan tüm vakitlerinde de oyun oynuyordu.

Arkadaşım çok zekalı bir insan değil 9-10 dersleri de pek iyi değildi.Fakat düzenli calisiyordu ve verimli calisiyordu.Geri kalan tüm vakitlerinde de oyun oynuyordu.
Hocam bu çok kişisel bir durum. Konu sahibi arkadaşın kapasitesini bilemeyiz. Benim de var öyle tanıdıklarım mühendislik kazanan vb. Burada tüm olay kapasite.

Hocam bu çok kişisel bir durum. Konu sahibi arkadaşın kapasitesini bilemeyiz. Benim de var öyle tanıdıklarım mühendislik kazanan vb. Burada tüm olay kapasite.
Bence konu sahibi dersini çalıştıktan sonra oyun oynayabilir ama dersi verimli geçmesi gerekiyor.Acikcasi tyt ayt çalışırken oyun oynamanın bir zararı yok diye düşünüyorum.

Bence konu sahibi dersini çalıştıktan sonra oyun oynayabilir ama dersi verimli geçmesi gerekiyor.Acikcasi tyt ayt çalışırken oyun oynamanın bir zararı yok diye düşünüyorum.
Bence de bir zararı yok. Boş boş vakit geçireceğine biraz keyiflenebilir(ya da daha çok tilt olur :D)

Şimdi şunu söylemek lazım evvela, oyun oynamak genel manada lüzumlu bir iş değil. YKS olarak sınırlamayın.

Sınava hazırlanırken hiç oyun oynamamak bana pek mantıklı ve gerçekçi bir hedef gibi gelmiyor. Önemli olan planlı, düzenli ve yeterince çalışmak. Kalan surelerde ise öyle veya böyle bir şekilde vaktinizi sevdiğiniz şeylere ayiracaksiniz. Oyun oynamazsaniz televizyon izleyeceksiniz, telefona bakacaksınız ama sonuçta boş bir şey yapacaksınız.

Bana göre başarının anahtarı çalışmaktır, boş aktiviteleri bırakmak değil. Ders çalışırken bitsin de gideyim modunda değilseniz, aklınıza sürekli oyun gelmiyorsa boş vakitlerinizde oyun oynamanin YKS acisindan pek bir zararı olmaz. Zaten günde 2 saat oynuyormussunuz daha ne kadar azalabilir?

Şu aylarda 60 net TYT yapmak malesef ki az. Temelden kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz yüksek ihtimalle. Sizi bunaltmayacaksa sabah erken kalkıp çalışmak hem çalışma saatini arttırmak hem de günü daha verimli geçirebilmek açısından etkili olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı