YKS'de 4 ayda sayisal 100k yapmak mumkun mu?

awaree0

Decapat
Daha fazla  
Ya belki çok sorulmustur ama sormak istiyorum 4 ayım var sıfırdan AYT sayisal 100k yapabilir miyim? Yoksa mezuna bırakıp önümüzdeki sene çalışacağım.

Ya belki çok sorulmustur ama sormak istiyorum 4 ayım var sıfırdan AYT sayisal 100k yapabilir miyim? Yoksa mezuna bırakıp önümüzdeki sene çalışacağım.

100k yapmak zor değil ama mentalin çökerse zor. Elinden gelen kadar çalış özellikle AYT çalış yaparsın.

Hocam zeka seviyene bagli, dersen ki ben Einstein'im, 2 ayda da biter. Einstein degilsen 4 ayda 0'dan AYT 100k yapman imkansiz gibi bir şey

Tamamen ortaokul-lise altyapınla alakalı. O dönemlerdeki eğitim sürecin iyi geçtiyse sınava çalışmadan da o sıralamaları yapan var, ama tabi o süreci iyi geçirenler genelde daha yüksek sıralamalara oynadığı için çok nadir görüyoruz bu örneği

Hocam zeka seviyene bagli, dersen ki ben Einstein'im, 2 ayda da biter. Einstein degilsen 4 ayda 0'dan AYT 100k yapman imkansiz gibi bir şey.

Sıralama sınavlarını zekaya bağlamak oldukça saçma. Bu tarz sınavların istediği şeyler düzenli bir şekilde belli başlı kazanımları elde etmek ve yorumlayabilmek. Bakıldığı zaman lise müfredatından bahsediyoruz. AYT olan alan derslerinin konuları bile bakıldığı zaman kendi içlerinde temel sayılır. Kişi normal bir zekaya sahip ise düzenli bir çalışma yapıp aynı zamanda sağlam bir irade ortaya koyup üstesinden gelebilir. Yalnızca şu an bir kişinin temeli hiç yoksa 100k bu saatten sonra zor. Onun da sebebi zeka değil yeterli temelinin olmaması ve kalan sürenin bu sıralama için az olmasıdır.

Sıralama sınavlarını zekaya bağlamak oldukça saçma. Bu tarz sınavların istediği şeyler düzenli bir şekilde belli başlı kazanımları elde etmek ve yorumlayabilmek. Bakıldığı zaman lise müfredatından bahsediyoruz. AYT olan alan derslerinin konuları bile bakıldığı zaman kendi içlerinde temel sayılır. Kişi normal bir zekaya sahip ise düzenli bir çalışma yapıp aynı zamanda sağlam bir irade ortaya koyup üstesinden gelebilir. Yalnızca şu an bir kişinin temeli hiç yoksa 100k bu saatten sonra zor. Onun da sebebi zeka değil yeterli temelinin olmaması ve kalan sürenin bu sıralama için az olmasıdır.

Sıralama sınavlarında tek belirleyici şeyin düzenli çalışma ve irade olduğunu söylemek pek gerçekçi değil. Evet, disiplin ve planlı çalışma çok önemli ama herkesin öğrenme hızı, anlama kapasitesi ve problem çözme becerisi aynı değil. Zeka burada devreye giriyor. Aynı kaynağı çalışan iki kişiden biri konuyu hızlıca kavrayıp yorumlayabilirken, diğeri daha fazla tekrar yaparak ancak aynı seviyeye gelebiliyorsa, bu durum uzun vadede ciddi bir fark yaratır. Temel eksikliğinin büyük bir dezavantaj olduğu doğru ama bu eksikliği kapatma süresi kişiden kişiye değişir. Bazıları kısa sürede toparlayabilirken, bazıları için çok daha fazla zaman gerekebilir. Yani mesele sadece çalışmak değil, bilgiyi ne kadar hızlı işleyip ne kadar kalıcı hale getirebildiğinle de ilgili. Sonuç olarak, sıralama sınavlarında başarı sadece emekle değil, bilişsel yeteneklerle de doğrudan bağlantılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı