YKS'de derece yapıp 4 yıllık burslu pilotaj tercihi yapmak mantıklı mı?

unknownnn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben çok zamandır pilotluk istiyorum fakat bu aralar bu tercihi yapmak ne kadar mantıklı olur diye düşünüp duruyorum ve kafam oldukça karıştı. Sebeplerine gelecek olursam birinci sebebi pilotaj eğitimi uçuş okullarında veya havayolu şirketlerinin kendi verdiği eğitimlerde bir buçuk sene civarında veriliyor ve süreç sonunda pilot lisansını alabiliyorsun. Fakat üniversiteye gittiğin zaman bu 4 yıla mal oluyor. 4 yılın sonunda ise diğerleriyle aynı işi yapıyor oluyorsun. Yani bir nevi kendimi 4 yıllık bir süreçte pilotajlıkla sınırlandırmış gibi olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine o yapılan dereceyle çok daha güzel üniversitelerde çok daha kaliteli bir eğitim alarak bir mühendislik veya başka bir bölüm bitirmek sonrasında duruma göre uçuş okulunda veya şirketlerin vermiş olduğu eğitimle pilotluk eğitimi almak aklıma daha çok yatıyor bu aralar. Çünkü pilotajlık için 4 sene değil ayrıyeten bir buçuk sene daha fazla okuyarak çift meslek edinmiş oluyorsun. Bu bahsettiğim çift meslek durumunu destekleyen bir diğer faktör de pilotlukta hassas sağlık politikaları. Eğer böyle bir durum yaşayıp da mesleğimi yapamayacak duruma gelirsem elimde ikinci bir meslek olmuş olacak. Bilmiyorum düşüncelerim böyle.

Bu konu hakkında bilgisi, yorumu veya tecrübesi olanlar fikirlerini sunarsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz 1,5 yıllık eğitime kabul edilme şartları neler bilmiyorum ama bu durum sadece sizin elinizde olmayacaktır, yani kesinliği yoktur diye tahmin ediyorum. Bir mülakat ve eleme süreci olacaktır.

Üniversiteyi kazanıp okumak ise tamamen sizin elinizde olan bir şey. Bir mülakat veya ön eleme ile farklı kişilerin sizin yerinize seçilme ihtimallerini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Kesin olarak pilot oluyorsunuz gibi yani.

Sağlık konusunda da kendinizi garantiye almak için en azından tercihten önce sağlık testi yapılıyor ise yaptırabilirsiniz. Ben olsaydım direkt pilotaj okurdum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı