YKS'de ilk 100'e Girmek İçin

TheNovaPunchers

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 yıl sonra devlette devam edersem OBP'm 94 oluyor. İlk 100 hedefim var. Bunun için en fazla kaç yanlış hakkım oluyor? Sınava giren abilerim ne kadar netle ne kadar sıralamanız oldu bilgi verebilir misiniz?

Bu sene sınava girdiğimde MF-4'ten 1,163,452. olmuşum. Öneri vermek isterdim ancak hiçbir zaman bilgisayar mühendisliğiyle alakası olmayan 10 dersten sorumlu tutulduğum için önemsemedim. Umarım sınava çalışan birisi vardır ve yardımcı olur. :saçma::yokartık:

Sistem o zamana kadar çok değişir bence ama şöyle diyeyim, YGS ve LYS vardı bizim girdiğimiz zamanda. YGS'de yaklaşık 150 net yapınca ilk 100 oluyordun. LYS'ye dair pek bilgim yok ama çünkü YGS sıralaması falan da etkiliyor onu.

Bu sene sınava girdiğimde MF-4'ten 1,163,452. olmuşum. Öneri vermek isterdim ancak hiçbir zaman bilgisayar mühendisliğiyle alakası olmayan 10 dersten sorumlu tutulduğum için önemsemedim. Umarım sınava çalışan birisi vardır ve yardımcı olur. :saçma::yokartık:
OBP'niz kaçtı? Sizce 94 OBP ile ilk 1000 ilk 500 olur mu?

İlk 100 için yanlış hakkın yok... Özellikle OBP 100 değilse ki olması resmen imkansız, ilk 100 e giren adam en fazla 1 boş bırakabilir. O da sınavın zorluğuna göre değişir.

Fi tarihindeki sistem hakkında konuşanlar arkadaşı yanlış bilgilendirmezse daha iyi olur. Sıra arkadaşım 99.'dur. Kendisi AYT'den tam yaptı ve TYT'de 4 yanlış 1 boşu vardı.
İlk 100 hedeflemek biraz fiyasko, kendimde de gördüm bunu. 1. kişi ile 2000. kişi arasındaki fark sınav anıdır. Ben de ilk 100, 300 hedefliyordum, olmasa da çok da hüsrana uğratacak bir sonuç gelmedi.

Tabii ki olur. Sanma ki derece yapanların hepsi 98 üstü OBP'ye sahip. YÖK Atlas'a girerek ortalama OBP verilerini inceleyebilirsin.

Fi tarihindeki sistem hakkında konuşanlar arkadaşı yanlış bilgilendirmezse daha iyi olur. Sıra arkadaşım 99.'dur. Kendisi AYT'den tam yaptı ve TYT'de 4 yanlış 1 boşu vardı.
İlk 100 hedeflemek biraz fiyasko, kendimde de gördüm bunu. 1. kişi ile 2000. kişi arasındaki fark sınav anıdır. Ben de ilk 100, 300 hedefliyordum, olmasa da çok da hüsrana uğratacak bir sonuç gelmedi.

Tabii ki olur. Sanma ki derece yapanların hepsi 98 üstü OBP'ye sahip. YÖK Atlas'a girerek ortalama OBP verilerini inceleyebilirsin.
Dediğin gibi ilk 100'ü veya 300'ü hedeflemissin, olmasa da çok da hüsrana uğratacak bir sonuç gelmemiş. İlk 100'ü hedeflemesen ilk 500'ü veya ilk 1000 gibi hedefler koysan ve bunların gerisinde gelseydi o zaman durum değişebilirdi. Bence bu bie fiyasko değil yapabileceğimizin en iyisini yapmak ve kendimize inanmak için az biraz motivasyon. Siz kaçıncı oldunuz?

Dediğin gibi ilk 100'ü veya 300'ü hedeflemissin, olmasa da çok da hüsrana uğratacak bir sonuç gelmemiş. İlk 100'ü hedeflemesen ilk 500'ü veya ilk 1000 gibi hedefler koysan ve bunların gerisinde gelseydi o zaman durum değişebilirdi. Bence bu bie fiyasko değil yapabileceğimizin en iyisini yapmak ve kendimize inanmak için az biraz motivasyon. Siz kaçıncı oldunuz?
Bahsetmek istediğim şu, biz bu serüveni daha taze bitirdik. Okul dönemi çok muazzam sonuçlar alıp da sınavda batıran arkadaşlarım oldu. Bunu söylememin sebebi yapamazsınız demek değil kesinlikle. Bunun yerine daha reel hedefler koymak size yardımcı olur. Benim sıralamam 740.

Bahsetmek istediğim şu, biz bu serüveni daha taze bitirdik. Okul dönemi çok muazzam sonuçlar alıp da sınavda batıran arkadaşlarım oldu. Bunu söylememin sebebi yapamazsınız demek değil kesinlikle. Bunun yerine daha reel hedefler koymak size yardımcı olur. Benim sıralamam 740.
Sayısal mısınız? OBP'niz kaçtı? Birde ilk 100 bence reel bir hedef çünkü 3, 4 yanlışa gelebiliyor. Bence çok çalışırsam kazanırım. Çünkü kimse hedefim ilk 2000 çalıştım 50. oldum diyemez. Ama 250.olup ilk 100'ü ilk 200'ü hedeflemiş olsanda pek üzülmessin. Kısacası hedefim büyük olmazsa güzel şeyler başaramam. Reel olup olmadığı önemli değil önemli olan benim inanmam.

Sayısaldım, OBP 97 idi. Öncelikle üç veya dört yanlışa gelip gelmeyeceğini bilemezsin. Bu gireceğin sınava bağlı.
İlk 100'e veya 500'e girmek isteyip de 5000'in arkasına düşen çok kişi var. Hedefin tabii ki büyük olsun ama ilk 100 bir hedef değil boş saplantıdır. Sınava gireceğin sene bunu daha iyi anlarsın. Bu sene girdiğimiz sınav için söyleyeyim, bir AYT sorusu 50. sıradan 550. sıraya kaydırdı. Bunu da sınav anı belirler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı