YKS'de matematiği boş bırakmak

• Konuyu başlatan sxiel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 126

sxiel

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB
Ryzen 5 2600X
8 GB RAM
Herkese merhaba, öncelikle, bu sene YKS ve MSÜ sınavlarına gireceğim. Öncelikle genel olarak derslerim iyi sayılabilir gibi, denemelerde genel olarak Türkçe ortalama 30-35, sosyal 17-18(felsefede yanlışlarım var) ve fen bilimlerinden ortalama 13-14 net civarında geziyorum. Fakat konu matematik olunca maalesef tamamen iptalim. Sınavlara kalan sürede matematikten ziyade Türkçe ve fen bilimlerine yoğunlaşmayı düşünüyorum, mantıklı bir karar mı? (kara harp okulunda subaylık okumayı istiyorum, şu anda eşit ağırlık öğrencisiyim ve harp okulunda sözel bölüm seçeceğim)

Hocam sözel seçerseniz AYT Fen'e ihanet edersiniz. TYT Fen gayet iyi durumda. Muhtemelen AYT Fen'den de anlıyorsunuzdur. Ben olsam çöpe atmazdım.

Ayrıca Harp Okulunda bölümlere göre meslek dersleri veriliyor size.
Sayısal seçerseniz Mühendislik, Sözel seçerseniz Tarih tarzında.
Bu sizin için fark etmeyecekse seçin.

Hocam daha cok vaktin var. Cabalarsan yaparsin aslinda 20 net civari.
Cevap için teşekkür ederim öncelikle, hocam yaklaşık 3 buçuk aydır özel derse gidiyorum, ona rağmen sınavlarım olsun denemelerim olsun çok kötü geliyor, açıkcası kafam basmıyor. Ondan dolayı düşünmüştüm.

Hocam sözel seçerseniz AYT Fen'e ihanet edersiniz. TYT Fen gayet iyi durumda. Muhtemelen AYT Fen'den de anlıyorsunuzdur. Ben olsam çöpe atmazdım.

Ayrıca Harp Okulunda bölümlere göre meslek dersleri veriliyor size.
Sayısal seçerseniz Mühendislik, Sözel seçerseniz Tarih tarzında.
Bu sizin için fark etmeyecekse seçin.
Cevap için teşekkür ederim öncelikle, AYT'ye eşit ağırlıktan gireceğim, MSÜ'de sözel seçmeyi istememin sebebi aslında sayısaldan ziyade tarihe çok ilgi duymamdan dolayı.

Maalesef matematik olmadan çok zor. İstersen tüm branşları fulle ama matematik yoksa hiçsin.
Cevap için teşekkür ederim öncelikle, şöyle söyleyeyim hocam, ortalama matematikten 8-9 net yapıyorum şuanda, olurda sınav anında sorun olursa diye düşünüyorum. Umarım netlerim artar ne diyelim.

Hocam olumsuz bakma, diğer dersleri böyle yapan adamsın. Matematiği de halledersin. Yardım lazım olursa da beni etiketleyebilirsin seve seve yard. olurum.

Cevap için teşekkür ederim öncelikle, şöyle söyleyeyim hocam, ortalama matematikten 8-9 net yapıyorum şu anda, olurda sınav anında sorun olursa diye düşünüyorum. Umarım netlerim artar ne diyelim.

Yine de matematiğe küsme, gözünde büyüttüğün kadar zor değil. Özellikle AYT Matematik bence TYT’den daha kolay. Tavsiye vereyim, sıfırsan hiç temelin yoksa Bıyıklı Matematik’in 10 günde temel atma kampını tamamla. Daha sonra TYT Matematik kampına başla. İlk 12 konuyu ve fonksiyonları bitir. Daha sonra AYT Matematiğe başlayıp bir yandan problemler fasikülünü bitir. Bunları yaptıktan sonra illa ki gelişeceksin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı