YKS'de matematikteki yanlışlar Türkçe netlerini etkiler mi?

KökTürk

Kilopat
Makaleler
1
YKS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ya. Mesela TYT sınavına girdik. Türkçeden full yaptım, matematikte salladım. Matematikteki yanlışlar Türkçedekileri götürür mü? Bende matematik sıfır olduğu için mesela sallasam full, illaki 2-3 net çıkar diye düşünüyorum. O da mantıklı aslında, hiç bilmiyorsam.

YKS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ya. Mesela TYT sınavına girdik. Türkçeden full yaptım, matematikte salladım. Matematikteki yanlışlar Türkçedekileri götürür mü? Bende matematik sıfır olduğu için mesela sallasam full, illaki 2-3 net çıkar diye düşünüyorum. O da mantıklı aslında, hiç bilmiyorsam.

Evet hocam götürür.

Yani sizin toplam netinizden eksilme olur.

Kısaca şöyle anlatayım matematikde 10 doğru 20 yanlış yaptınız diyelim Türkçe de ise 40 doğru yaptınız diyelim.

Toplamda 50 doğru 20 yanlışınız var.

4 yanlış 1 doğruyu götürdüğüne göre netiniz 45 net olur.

Yani dolaylı yoldan Türkçedeki doğrularınızı da etkilemiş oluyor genel netiniz düşüyor.

Genel olarak düşün ders niteliğinde değil 4 yanlış 1 doğruyu götürür direkt anladığın gibi yani ders mantığı yok.

Puan hesaplanırken etkiler. Otomatik olarak doğrudan Türkçe'ye etki etmese de alınan puan ve sıralamaya doğrudan etki eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı