YKS'ye çalışıp başarısız olanların deneyimleri nasıldır?

Kiz arkadasim örneğin. Cok zeki ve çalışkan bir kızdır. Zaten LGS de Türkiye birincisiydi. Ama ilk senesinde 2k fark ile ile tıp tutturamadı maalesef. Şuan 2. senesi ve çalışıyor durmadan. Eger bir hayal varsa pes etmeden pesinden kosmak lazim. 1 sene 2 seneye bisey demeyip sonuna kadar devam etmek lazım. Çünkü hayatini belirleyecek bu.
Kazananları değil kaybedenleri merak ediyorum.
 
Ben galiba başarısızlardanım çünkü üniversiteyi bırakıp oyun geliştirme işine girdim şu an kendi oyunumu geliştiriyorum. Başarısız olursa da en fazla öğrendiklerimle başka yerde çalışırım. Başarısız olursan para yapacak başka yerlere doğru kayman lazım.
 
Universiteye girmekten değil başarıdan bahsediyorum.

Kötü bir bölüm ve kötü bir üniversiteye giderler ardından mezun olurlar fakat işsiz kalırlar genelde kuryelik yaparlar, özel sektörde ayak işçiliği yaparlar. YKS'de başarısız olanların deneyimi genelde böyle oluyor.
 
Artık Türkiye gibi özellikle mülteci krizinde olan bir ülkede ve her yere üniversite açılıp istihdamın düştüğü bir ülkede üniversite okumanın pek bir anlamı kalmadı. Doğu başta olmak üzere insanlar ucuz işçi tutuyor ve en az asgari ücretle çalışmak isteyen Türk insanı işsiz kalıyor, üstüne her yere her puandan üniversite açıldığı için herkes üniversiteye gidiyor ve 2/4 yıllık fark etmeksizin üniversite diploması bir işe yaramıyor. Bu şartlar altında eğer ki çok ciddi sıralamalara girmezseniz bırakın devlette iş bulmayı (torpiliniz yoksa) özel sektörde bile asgari ücretle iş bulmak çok büyük bir problem o yüzden hakkımızda hayırlısı diyelim. Benim hedefim polislik TYT 260 almam yetiyor ancak torpilliler yüzünden girmem zor bakacağız.
 
Berbat bir his. Sınavdan çıktığım an bu sınavı kaybettiğimi anladım. Herkes matematik kolay diyordu 10 neti geçemedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı