YKS'ye çalışmadığım için pişmanım

Uludağda hoca yok sen ne eğitiminden bahsediyorsun
@EGE2471 hocam Ukrayna'da okumak için nereye başvuruyoruz? Çok masraflı mı?

Son düzenleme:
Düzeni korumak kritik nokta. Sınava kadar disiplinini korursun umarım. Başarılar. Seneye ikimizin de buraya güzel haberlerle gelmesi dileğiyle...

11. Sınıf bitiyor ve benim kafam da şu an aynı durumda, üstesinden gelinemeyecek bir şey değil ama akıl sağlığımızı koruyabilirsek. Şahsen benim de ne yapacağım hakkında gram fikrim yok

Ben de sizin gibiydim. Geçen sene mezuna kaldım, şu an ise Türkçe, Matematik netlerim 30 civarı dolaşıyor.

Yaptığım en güzel şey kolay kaynaklardan başlayıp başlayıp, ders başına birbirinden farklı en az 2 kaynak bitirmek oldu. Zamanla test çözdükçe çözesim geliyordu, özellikle Matematik, Türkçe ve Fizikte de bu durum vardı.

Sınavdan sonra kafanı 1 hafta rahatlat, seneye başaracağım diyerek en basit kaynaklardan başla. Ben bu şekilde yaptım ve puanımı 350-300 arasına çıkardım.

Not: Geçen seneye kadar bölmeyi yarım yamalak biliyordum.

Merhaba kardeşim,dediklerini çok iyi anlıyorum.Bunu sana 3.defa girecek biri söylüyor.Bu 3 seneye pandemi de girdi kayıplar da girdi,ayrılıklar da girdi ve zaman beni sürükleye sürükleye buraya getirdi.Zaman acısıyla tatlısıyla akıyor ve sen değişiyor bambaşka biri oluyorsun. Önce ki 2 senemde tatlı diliyle kör etti şeytan beni,2 senemin boşuna gittiği için pişmanım ama sebeplerini,yaşananları düşünmeden pişmanım.Düşündüm taşındım dedim ki bu yaşadıklarımla eğitim hayatımın sekteye uğraması beni ben yaptı.Değiştim,büyüdüm daha da olgunlaştım. Oturması kalkması değişti derler ya o kadar değiştim. Şimdi 9-5 bir işte çalışıyorum, iş yerinde çalışacak(2-3 saat) vaktim oluyor sonra eve geliyorum evde de devam ediyorum. İlk sene 1.9 milyon, ikinci sene 800 bin sıralama yaptım,netleri sen hesapla. Şimdi TYT +100'den aşağı inmiyor yaklaşık 2 aydır böyle, AYT içinse sayısal bölümüm netler ortalama 65 diyebilirim. Demem o ki fazla kafaya takma ne okulu kazanamaman ne de mezuna kalman dünyanın sonu olacak. Baskıcı bir ailen varsa sadece zor geçecek. Esen kal,başarılar.

Abi ben temmuzda sıfırdan başlıcam çalışmalara tyt 90 civari ayt de 60-70 civari yapabilir miyim 1 senede hedefim tıp.

Abi ben Temmuz'da sıfırdan başlayacağım çalışmalara TYT 90 civari AYT de 60-70 civari yapabilir miyim 1 senede hedefim tıp.

Rahatlıkla yapabilirsin. Sıfırdan başlayacaksan önce 3 4 deneme çöz sonra takıldığın, yapamadığın, yanlış cevapladığın sorular eksiklerindir. Denemenin sonucuna takılma. Eksiklerini erkenden belirlemek en doğrusu. Pomodro tekniği ile çalış. Pomodro tekniğinin standartı 25 dakika ders 5 dakika moladır ama sen sıkılıyorsan 20 dakikaya indir ya da mola az geliyordur kafanı toparlaman için molanı 10 dakikaya çıkar. Pomodro setlerini 30, 40, 50 ve 60 dakikaya arttırmaya çalış.( 30 dakika ders 20 dakika mola gibi ama en önce 30 dakikadan başlayarak arttır). Önce TYT'yi bitirim sonra AYT geçerim gibi bir yanlışa sakın düşme, konular %80 birbiriyle bağlantılı internetten araştırırsan daha detaylı veriler elde edersin. Bir konunun TYT'sini bitirince AYT konusunu da en kısa sürede bitirmeye çalış. Mezunsan eve kendini kapatıp 12 13 saat çalışayım gibi triplere girme Öyle denyolar çok var YouTube'da videolarda da görüyorum. Hallerine acıyorum, onlara kimse verimli çalışmayı öğretmemiş adamlar kas kafalı gibi 12 13 saat çalışıyor günlerinin yarısından fazlasını öldürüyorlar. Bunun hakkında da planlama koçlarına, Online ücretsiz rehberlik servislerine başvurup bilgi alabilirsin. Seneye sana da bol şans diliyorum.

şu videoyu izledim. İçimizde bir güdü olması gerektiğini söylüyor. Bir güdü edinebilirsem başarabilirim sanırım. Ders çalışmayı alışkanlık edinebilirim. Yatağı uyandıktan sonra düzeltme konusuna gelince ben de öyle yapıyorum. Forest uygulamasını kullanıp silmiştim. Yeniden yükleyeceğim. Yorumun için teşekkürler.
İşten gelince yorgun olmuyor musunuz? Nasıl çalışabiliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…