YKS'ye çalışmadığım için pişmanım

Evet, geçen sene tam bugün açtığım konu. O zamandan bu zamana kadar neredeyse hiçbir yol kat etmedim. Zaman hızlı geçiyor, sınav çok çabuk yaklaşıyor. Zamanın kıymetini bilemedim.

Ders çalışmak istiyorum ama disiplin, istikrar yok. Sabahları erken uyanıp ders çalışmak için alarm kuruyorum, çalınca alarmı kapatıp tekrar yatıyorum. Ders çalışmak için masaya oturuyorum. Çok az çalıştıktan sonra kendimi başka şeylerle ilgilenirken buluyorum ve gün bitiyor. Günler böyle erteleye erteleye devam ediyor. Hep kendimi geliştirmek için can atmışımdır ama hiçbir şey yapmamışımdır.
Sınava az bir gün kaldı ve bir şey başaramayacağım kesin. 12. sınıf bitiyor. İlk kez mezuna kalmak istiyorum ama bu sene gibi boş geçsin istemiyorum yoksa bunun sonu gelmez.

Eğer ki mezuna kalırsam bana önereceğiniz ne olur? Gerçekten çalışmak istiyorum, yapamıyorum. 😔
@333365 Hocam tavsiyede bulunabilir misiniz? Sizin fikirlerinizi önemsiyorum.

Güncelleme:

Eki Görüntüle 2594966
En iyisi dersaneye yazıl. Evde zor olur.

Bende 12. Sınıfım. Ben senden daha kötü netlerle başlamıştım ama erken başlamıştım. Bu seneyi unut bence. Şimdi en baştan adam akıllı TYT çalışmaya başla. 4 ay sonra falan full AYT çalış. Zaten AYT çalışırken TYT netinde yükselir. Bu arada zamanla ders çalışmakta hoşuna gider. Bir şeyleri başarmanın verdiği haz, mutluluk inan onu tattıktan sonra hiç bi şey seni alıkoyamaz.

Bende 12. Sınıfım. Ben senden daha kötü netlerle başlamıştım ama erken başlamıştım. Bu seneyi unut bence. Şimdi en baştan adam akıllı TYT çalışmaya başla. 4 ay sonra falan full AYT çalış. Zaten AYT çalışırken TYT netinde yükselir. Bu arada zamanla ders çalışmakta hoşuna gider. Bir şeyleri başarmanın verdiği haz, mutluluk inan onu tattıktan sonra hiç bi şey seni alıkoyamaz.
Öyle yapacağım. 👍

Teşekkürler. Bir çalışma arkadaşı lazım zaten.

Sizin adınıza çok sevindim hocam. Darısı benim başıma. 😄
Umarım istediğin güzel yerlere gelirsin. Kimsenin emekleri boşa çıkmıyor, gerçekten gerektiği kadar çalışıp da istediği yere gidemeyen görmedim. Herkesin çalışması gereken süre ve çalışma şekli tamamen farklı. Önemli olan bu şekli bulup yeteri kadar çalışmak. Umarım seneye bu zamanlar KAZANDIM diye konu açarsın :)

Umarım istediğin güzel yerlere gelirsin. Kimsenin emekleri boşa çıkmıyor, gerçekten gerektiği kadar çalışıp da istediği yere gidemeyen görmedim. Herkesin çalışması gereken süre ve çalışma şekli tamamen farklı. Önemli olan bu şekli bulup yeteri kadar çalışmak. Umarım seneye bu zamanlar KAZANDIM diye konu açarsın :)
İnşallah hocam.

Evet, geçen sene tam bugün açtığım konu. O zamandan bu zamana kadar neredeyse hiçbir yol kat etmedim. Zaman hızlı geçiyor, sınav çok çabuk yaklaşıyor. Zamanın kıymetini bilemedim.

Ders çalışmak istiyorum ama disiplin, istikrar yok. Sabahları erken uyanıp ders çalışmak için alarm kuruyorum, çalınca alarmı kapatıp tekrar yatıyorum. Ders çalışmak için masaya oturuyorum. Çok az çalıştıktan sonra kendimi başka şeylerle ilgilenirken buluyorum ve gün bitiyor. Günler böyle erteleye erteleye devam ediyor. Hep kendimi geliştirmek için can atmışımdır ama hiçbir şey yapmamışımdır.
Sınava az bir gün kaldı ve bir şey başaramayacağım kesin. 12. sınıf bitiyor. İlk kez mezuna kalmak istiyorum ama bu sene gibi boş geçsin istemiyorum yoksa bunun sonu gelmez.

Eğer ki mezuna kalırsam bana önereceğiniz ne olur? Gerçekten çalışmak istiyorum, yapamıyorum. 😔
@333365 Hocam tavsiyede bulunabilir misiniz? Sizin fikirlerinizi önemsiyorum.

Güncelleme:

Eki Görüntüle 2594966

Özel uyandıran alarmları kullan. 1 senede 50k yaparsın. Bende 12 oluyorum. Başla şimdiden yaparsın çok rahat.

Zeka tabii ki doğuştan gelir. Eğer 300.000'e girip özel bir üniversitede burssuz okumayı planlıyorsan yapabilirsin. Fakat iyi üniversitelerin Türkçe bölümlerine bile giremezsin. Dost acı söyler.
Sizce 1000-2000 yapmak zeka işi mi? Saçmalamayın lütfen. Türkiye'de zeka değil, ne kadar sıkı çalıştığın konuşuyor. Ne kadar çok formül ezberlersen o kadar iyi derece yaparsın, ne kadar çok şair ezberlersen o kadar iyi derece yaparsın. Zeka ile uzaktan yakından alakası yok. Hayat içerisinde zekasından ciddi şüphe duyacağınız insanlar derece yapıyorlar bu ülkede. Neden? Çünkü sadece ezber. Daha dün MF'de derece yapmış bir kız arkadaşım Udemy'e giriş yapmaya çalışmıştı, girememişti, meğer kız kayıt olmadan giriş yapmaya çalışıyormuş. Ha kayıt mı olacaktık diyor. Yani gündelik hayatta karşısına çıkan bu basit "Bir platforma giriş yapmak için önce kayıt olman gerekir" denklemini çözemeyen kişinin matematikte full çekmesi ne kadar zeka işi olabilir ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı