YKS'ye çalışmadığım için pişmanım

İşim öyle ağır ve yorucu bir iş değil.

Bırakın bu işleri.

Aferin, burada konu açmak yerine bir bardak soğuk su içebilirsin mesela, iş işten geçmiş artık ders çalışsan ne olur bu saatten sonra.

Üniversite okumak overrated. 4 sene devlete ve kendine hiç bir fayda sağlamadan yaşayacağına herhangi bir branşta uzmanlaşabilirsin. İyi okul kötü okul iyi bölüm kötü bölüm farketmiyor mezun olduktan sonra hepsi yine işsiz. Şu anki aklım olsa ingilizce ve artı bir dili anadilim kadar iyi öğrenip talebi fazla arzı az olan teknik bir iş bulur para kazanamasam bile ustalaşmaya çalışırdım. Yeni düzende ekmek aslanın ağzında değil midesinde.

Ben de çalışmadım. Ama baraj kaldırıldı.
Mühendislik barajı kalkmadı. Hâlâ 300.000 barajı var. 300.000 altında sıralama yaparsan mühendislik seçemiyorsun.
Sanmıyorum. Sadece okula gidip bile girsem temel matematikten en az 20 net yapabilirim. Hepsi basit işlem soruları. Bunları yapamayan birinin karmaşık matematik işlemlerini çözebileceğini sanmıyorum.
Hayatımda gördüğüm en anlamsız yorumlardan bir tanesi. IQ testine girmiyoruz, bilgi ölçen bir sınava giriyoruz. Çalışan insan yapar, doğuştan gelen bir zekayla alakası yok. Bir insan ne kadar zeki olursa olsun, bilmediği bir konuda zekasını kullanamaz. Çalışır, çabalar, ondan sonra zeka faktörü devreye girer.

Mühendislik barajı kalkmadı. Hâlâ 300.000 barajı var. 300.000 altında sıralama yaparsan mühendislik seçemiyorsun.
Yok hocam öylesine kazanayım yeter. Geçen sene üniversiteyi kazanırsam araba alacaklarını söylediler kazanamadım. Bu sene barajlar kalkık öylesine tuttursam yeter.

IQ'ya bakmadığı konusunda hepimiz hemfikiriz fakat bu olay sadece AYT için geçerli. TYT matematiği ile IQ testleri arasında oldukça fazla benzerlik var. Problem çözme temel bir yetenektir ve zekayla doğrudan ilişkilidir. Bu yüzden çalışarak yapmak senaryo ezberlemek demektir.

Bu yüzden çalışarak yapmak senaryo ezberlemek demektir.
Göz aşinalığı da bir başarıdır. Bu da çok soru çözdükçe kazanılır. Bir süre sonra bir soru gördüğünde "Aa, ben buna çok benzer bir soru çözmüştüm." dersin ve soruyu basit bir şekilde yaparsın. IQ testinde göz aşinalığı diye bir şey yoktur. Her zaman karşına farklı bir bakış açısıyla sorulmuş soru çıkar.

Göz aşinalığının bir diğer adı zaten ezberlemek. AYT matematiği için elzem bir şey. Fakat iki sayıyı toplamak ceya çıkarmak için buna gerek olduğunu düşünmüyorum.

Göz aşinalığının bir diğer adı zaten ezberlemek. AYT matematiği için elzem bir şey. Fakat iki sayıyı toplamak ceya çıkarmak için buna gerek olduğunu düşünmüyorum.
O zaman geometri de ezber. Belirli kurallar çerçevesinde oluşturulan bir ders. Ezbercilik ne alaka anlamadım hâlâ. IQ testine girmediğimizi ve ezberciliği veya senin benzetmenle göz aşinalığını kazanmamızın da başarı olduğunu belirtiyorum 2. kez.

TYT ile ilgili mention vardı onlarla alakalı bir şey demek istiyorum:

TYT sadece deneyim işi bence. Farklı tarzda çok soru görmeyi soruları iyi anlamayı çok çalışmaktan saymıyorsak çok çalışmadan da yüksek netler yapabilirsiniz en azından TYT matematik için. Bizim lise matematik hocamız TYT'de en az 3 kitap bitirin ancak AYT'de 1 kitap dahi bitirseniz yeterli demişti. Demem o ki aynı tip soruları çözmektense farklı tip soruları "anlayarak" çözmek daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…