YKS'ye çalışmadığım için pişmanım

Özel uyandıran alarm hangisi acaba?

Şöyle anlatayım; internet üzerinde çok çeşit var bunlardan biri mesela salonun fotoğrafını çektiğiniz zaman tekrar salonun fotoğrafını çekmeden kapanmıyor. Başka biri var matematik işlemi yaptırıyor. Eğer fiziksel alarm isterseniz alarmbot galiba isimli bir ürün var oradan oraya koşturuyor. Ateş ederek durdurabildiğiniz alarmlar bile var. Ama eğer 1 senede yapmak istiyorsanız yaparsınız. Günde en fazla 2 saat ayırın kendi özel işlerinize kalan zamanda ders çalıştıkça yaparsınız. Bir de ders çalışırken alışkanlık olmayacak şekilde arkaya chill müzik ya da enstrümental (keman vs.) Müzik açarsanız eğer bende özellikle akıp gitmeye başlıyor ders. Seneye bende giriyorum sınava burada karşılaştırırız sıramalarımızı.

Şöyle anlatayım; internet üzerinde çok çeşit var bunlardan biri mesela salonun fotoğrafını çektiğiniz zaman tekrar salonun fotoğrafını çekmeden kapanmıyor. Başka biri var matematik işlemi yaptırıyor. Eğer fiziksel alarm isterseniz alarmbot galiba isimli bir ürün var oradan oraya koşturuyor. Ateş ederek durdurabildiğiniz alarmlar bile var. Ama eğer 1 senede yapmak istiyorsanız yaparsınız. Günde en fazla 2 saat ayırın kendi özel işlerinize kalan zamanda ders çalıştıkça yaparsınız. Bir de ders çalışırken alışkanlık olmayacak şekilde arkaya chill müzik ya da enstrümental (keman vs.) Müzik açarsanız eğer bende özellikle akıp gitmeye başlıyor ders. Seneye bende giriyorum sınava burada karşılaştırırız sıramalarımızı.
Ateş ederek derken? 😀

Seneye buradayım. 👍

Bu yıl hazırlık yılımdı. Cuma günü final sınavıma girdim ve geçtim. Eylülden itibaren birinci sınıfım :)
Herhangi bir dersten muaf yapmadı mı okul? Birinci sınıftan başlatmaları takıldığım nokta oldu çünkü ben de sizin gibi dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçmeyi istiyorum.

@333365 hocam hedefim hâlâ belli değil. En başından beri hedef belirlemenin bilincindeydim ama beceremedim bir türlü. Zihnim çok bulanık. İlk başlarda YBS düşünüyordum şimdi Besyo'da eklendi. Gelirse ikisinden birini tercih etmeyi düşünüyorum. YBS bölümünden mezun olunca bilgisayar mühendisleri dururken neden beni tercih etsinler ki diye düşünmeden de edemiyorum. Kafamda mezuna kalıp sayısal hazırlanma fikri doğuyor bu yüzden.

MSÜ sonucum:

Türkçe: 26-13
Sosyal bilimler: 11-5
Temel matematik: 6-0
Fen bilimleri: 0-0
@333365 hocam konu arada kaynadı sanırım. Devam edebilir misiniz?

Ben de 12. sınıf öğrencisiyim ve bende seninle aynı durumdan muzdaribim hiç çalışmadan berbat bir yıl geçirdim ve geçen sene zaten okulun olmayışı nedeniyle 11. sınıfım da tamamen boş kaldı eğer seneye mezuna kalabilirsem çalışma istediğinden her koptugumda bir anlığına duracağım ve kendime şunu söyleyeceğim: Eğer şimdi çalışmazsam bir daha hayatım boyunca mutlu olamayacağım. Senin de kendini böyle tetikleyecek bir söze ihtiyacın var bence.

Herhangi bir dersten muaf yapmadı mı okul? Birinci sınıftan başlatmaları takıldığım nokta oldu çünkü ben de sizin gibi dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçmeyi istiyorum.
Geçeceğin okul ingilizce eğitim veriyorsa yalnızca edebiyat ve inkılap tarihi derslerinden muaf oluyorsun. Türkçe eğitim veren bir okula gidersen iş değişir, kredisi ve içeriği uyan derslerden muaf olur ve muhtemelen 2. belki 3. Sınıftan başlarsın. Benimki ingilizce..

Bu sene hem meslek lisesi stajı yapıp hem YKS Sözel'e hazırlandım. İnanın olmuyor ikisi bir arada, istediğim noktaya gelemedim. Elbette derslerime çalıştım ama sözel ilk 30.000 derece yapabilecek seviyeye gelmek için zaman yetersiz oluyor.

Geriye dönüp baktığımda bir pişmanlık hissetmiyorum fakat görsel hafızam ezberleme konusunda beni çok başarılı yapıyor. Bu yeteneğimin boşa gitmesini istemediğim için mezuna kalmak istiyorum.

Evet, geçen sene tam bugün açtığım konu. O zamandan bu zamana kadar neredeyse hiçbir yol kat etmedim. Zaman hızlı geçiyor, sınav çok çabuk yaklaşıyor. Zamanın kıymetini bilemedim.

Ders çalışmak istiyorum ama disiplin, istikrar yok. Sabahları erken uyanıp ders çalışmak için alarm kuruyorum, çalınca alarmı kapatıp tekrar yatıyorum. Ders çalışmak için masaya oturuyorum. Çok az çalıştıktan sonra kendimi başka şeylerle ilgilenirken buluyorum ve gün bitiyor. Günler böyle erteleye erteleye devam ediyor. Hep kendimi geliştirmek için can atmışımdır ama hiçbir şey yapmamışımdır.
Sınava az bir gün kaldı ve bir şey başaramayacağım kesin. 12. sınıf bitiyor. İlk kez mezuna kalmak istiyorum ama bu sene gibi boş geçsin istemiyorum yoksa bunun sonu gelmez.

Eğer ki mezuna kalırsam bana önereceğiniz ne olur? Gerçekten çalışmak istiyorum, yapamıyorum. 😔
@333365 Hocam tavsiyede bulunabilir misiniz? Sizin fikirlerinizi önemsiyorum.

Güncelleme:

Eki Görüntüle 2594966

Ben de seneye gireceğim. Yeni başladım sayılır şu an 345 çözüyorum fen zaten yeni başladım. Eğer yasak değilse Telegram'dan yaz beraber çalışalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı