Merhaba,
Önceki yazdığım yazıda üniversiteyi bıraktığımı ve bu sene tekrardan YKS'ye gireceğimi söylemiştim.
Hedefim hiçbir çalışma alışkanlığım olmadığı halde 2 hafta sonunda 12 saat çalışabilecek fiziksel ve zihinsel dayanıklılığa sahip olabilmek ve bunu sürdürebilmek.
Hayatım boyunca 1 gün içerisinde çalıştığım maksimum süre 6 saat idi. Birkaç sene önce verimsiz bir çalışmaydı.
Gelelim neler yaptığıma,
Orijinal yayınlarının pembe testlerini duymuşsunuzdur, belki de çözmüşsünüzdür. 6 sorusu 1 saat 18 dakikamı aldı. Çözümlerine bakmadan kendim çözdüm ve gerçekten kendimi geliştirdiğimi hissettim.
Dün 5 saat çalıştım, bugün 6 çalışacağım.
1 Hafta sonunda 8, ikinci hafta sonunda da 12 saat çalışabilmek için kademeli arttırma sistemini kullanıyorum bunun sebebi 5 yıl boyunca 1 gün bile aniden 12 saat ve üzeri çalışmayı başaramamış olmam.
Dün 4. saat bittiğinde pilim bitmiş gibi hissettim. Gerçekten bitiremeyeceğimi düşündüm ama her olumsuz hissiyata rağmen masada kalıp çalıştım ve 5 saati tamamladım. Gerçekten zorladı. Gerçekten...
Arka arkaya çalıştığım için zorlamış olabilir, belki de 2.5/2.5 saat 2 periyot yapsam o kadar zorlamazdı. Bir şekilde masada kaldım ve hallettim.
Eğer başarılı olursam 12 saate ulaşmak 2 haftamı almış olacak, 12 saatlik tempoya alışmak ise en az 2 hafta daha alır gibi hissediyorum. Daha fazla da olabilir. Tükenmişlik sendromu yaşamamak için 12 yi bir süre arttırmayacağım, muhtelemen birkaç hafta belki de bir ay.
Size sormak istediğim sorular şunlar:
Sizce 12'ye ulaşabilirsem bu tempoya vücudun alışması ne kadar sürer?
12'ye alıştıktan sonra 15-18 saatlere çıkmak mümkün müdür? Çevrenizde bunu yapabilen birisini gördünüz mü?
Kaçıncı saatten sonra verim düşer?
Okuduğunuz için teşekkür ederim.