YKS'ye hazırlanırken disiplinli olmak

Disiplin en kotu oldugunuz gün de ya da en mutlu hiçbir şey yapamayacağınız gün de dahil her gün çalışmaktır hocam. Günde 18 saatler surdurebilir değil dolayısıyla disiplin de olmuyor. 230 gün boyunca aksatmadan 8-9 saat çalışırsan asıl disiplin budur.
12 sürdürülebilir oluyor. Yukarısı nasıl bilmiyorum ama muhtemelen birkaç kere deneyeceğim.

KPSS'de meslek lisesi çıkışlı olarak sıfır temelle günde ortalama 4 saat çalışarak Türkiye de 64. oldum. Önemli olan verimli ve planlı çalışmak. Bir süreden sonra algılarınız zaten kapanıyor 2 saat sonra konuyla ilgili bir şey hatırlamıyorsunuz. Hatta 12 saat diye kendinizi şartlarsanız ve 12 saat çalışamazsanız üstüne bir de onun stresi olacak ve sizi daha da kötü etkileyecektir.
Yıllardır yapamadım. Kademeli arttırma sistemiyle 12'ye ulaşacağımı düşünüyorum. Bugün 7 çalışacağım

Merhaba,
Önceki yazdığım yazıda üniversiteyi bıraktığımı ve bu sene tekrardan YKS'ye gireceğimi söylemiştim.
Hedefim hiçbir çalışma alışkanlığım olmadığı halde 2 hafta sonunda 12 saat çalışabilecek fiziksel ve zihinsel dayanıklılığa sahip olabilmek ve bunu sürdürebilmek.

Hayatım boyunca 1 gün içerisinde çalıştığım maksimum süre 6 saat idi. Birkaç sene önce verimsiz bir çalışmaydı.

Gelelim neler yaptığıma,
Orijinal yayınlarının pembe testlerini duymuşsunuzdur, belki de çözmüşsünüzdür. 6 sorusu 1 saat 18 dakikamı aldı. Çözümlerine bakmadan kendim çözdüm ve gerçekten kendimi geliştirdiğimi hissettim.

Dün 5 saat çalıştım, bugün 6 çalışacağım.

1 Hafta sonunda 8, ikinci hafta sonunda da 12 saat çalışabilmek için kademeli arttırma sistemini kullanıyorum bunun sebebi 5 yıl boyunca 1 gün bile aniden 12 saat ve üzeri çalışmayı başaramamış olmam.

Dün 4. saat bittiğinde pilim bitmiş gibi hissettim. Gerçekten bitiremeyeceğimi düşündüm ama her olumsuz hissiyata rağmen masada kalıp çalıştım ve 5 saati tamamladım. Gerçekten zorladı. Gerçekten...
Arka arkaya çalıştığım için zorlamış olabilir, belki de 2.5/2.5 saat 2 periyot yapsam o kadar zorlamazdı. Bir şekilde masada kaldım ve hallettim.

Eğer başarılı olursam 12 saate ulaşmak 2 haftamı almış olacak, 12 saatlik tempoya alışmak ise en az 2 hafta daha alır gibi hissediyorum. Daha fazla da olabilir. Tükenmişlik sendromu yaşamamak için 12 yi bir süre arttırmayacağım, muhtelemen birkaç hafta belki de bir ay.

Size sormak istediğim sorular şunlar:
Sizce 12'ye ulaşabilirsem bu tempoya vücudun alışması ne kadar sürer?
12'ye alıştıktan sonra 15-18 saatlere çıkmak mümkün müdür? Çevrenizde bunu yapabilen birisini gördünüz mü?
Kaçıncı saatten sonra verim düşer?

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Hocam PP'nizden anlıyorum ki kendinizi adeta ''rahip modu''na sokmak istiyorsunuz ancak siz robot değilsiniz bunu unutmayın. Ben de 2 ay önce maks 4 saat çalışabilirdim şimdi ortalama 6 ile devam ediyorum siz de yavaş yavaş arttırın ancak 18 saat çalışan iki kişi duydum biri Aziz Sancar diğeri de MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Böyle adamlar çok ender gelir :D.
Hedefiniz doğrultusunda çalışmanız daha mantıklı ki YKS 1.si bile 18 saat çalışmamıştır veya çalışmayı hedeflememiştir, en fazla çalışan en iyi dereceyi elde etmiyor ne yaptığınız, neyi nasıl yaptığınız önemli. Kendinizi hırpalamaktansa veriminize odaklanın.

Hocam PP'nizden anlıyorum ki kendinizi adeta ''rahip modu''na sokmak istiyorsunuz ancak siz robot değilsiniz bunu unutmayın. Ben de 2 ay önce maks 4 saat çalışabilirdim şimdi ortalama 6 ile devam ediyorum siz de yavaş yavaş arttırın ancak 18 saat çalışan iki kişi duydum biri Aziz Sancar diğeri de MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Böyle adamlar çok ender gelir :D.
Hedefiniz doğrultusunda çalışmanız daha mantıklı ki YKS 1.si bile 18 saat çalışmamıştır veya çalışmayı hedeflememiştir, en fazla çalışan en iyi dereceyi elde etmiyor ne yaptığınız, neyi nasıl yaptığınız önemli. Kendinizi hırpalamaktansa veriminize odaklanın.
12 saate ulaşmak 2 haftamı alacak. Orada kalmak daha uzun sürebilir. Maks yapılabilecek 15 saat gibi geliyor bana da sadece yapan birisi var mı diye arkadaşlara sormak istedim.

Vücudun yıpranır. Üst sınırı kendin bilirsin 18 saat boyunca çalışmak, çok zor bir şey.
En azından 1 kere yapmak isterdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı