YKS'ye hazırlanmak için öneri

wpa9

Kilopat
Katılım
17 Aralık 2017
Mesajlar
315
Çözümler
3
Merhaba dostlar, meslek lisesi bilişim alanı mezunuyum ilk mezun yılım.
Hedefim bilgisayar mühendisliği, henüz aklımda belirlediğim bir üniversite yok ama ortalama bir üniversite olabilir çünkü tek amacım üniversite değil, üniversiteyi bitirmeden bile bir şeyler yapacağımı düşünüyorum yani kendimi geliştirip yazılım, vb. konusunda (zaten bilgisayarla içli dışlı biriyimdir).

Hafta içi sabahtan öğlene kadar belediyenin verdiği sınava hazırlık kursları var orada AYT'ye geçtiler ama ben hala TYT deyim çünkü netim 40 falan daha.
Konuları sırasıyla YouTube'dan izleyip soru çözüp ilerlemeyi düşünüyorum hızlıca, ondan sonra AYT'ye başlamayı düşünüyorum.
Pek öyle yaptığım bir program da yok ama işte ocak bitmeye başlayınca tereddüte girdim. Bu arada ben meslek lisesi olduğum için mtok sistemi var (meslek liselilere alanı içinde olan tercihler için ek puan kısacası) benim için çok faydası olur, YÖK Atlas'tan baktığımda Marmara bilgisayar (mtok) iyi netlerde yani yapabileceğim netler gibi. YouTube zaman kaybı diyenleri duydum, diyelim ki YouTube'dan çalışma diyecekseniz bile şu an ne yapmam lazım konu anlatımı kitap falan mı alacağım yoksa föy falan mı bir bilgim yok çünkü okuyarak ders çalışmadım hiç.
Ama çalışma konusunda önerilere ihtiyacım var arkadaşlar, tavsiye verirken hem teknik hem de psikolojik olursanız sevinirim.
 
YouTube zaman kaybı değil. Kendinize uygun hocalar bulup konuyu dinledikten sonra yeterli sayıda soru çözün.
Bir de AYT'ye çok önem verin. TYT 3500 yaptım ama AYT'yi bu sene bu kadar zor beklemediğim için son birkaç ay matematik çalışmadım ve bayağı geriye attı.
 
Öncelikle YouTube zaman kaybı değil, ders dinlemek için birebir. Anlamadığınız konuları oradan çalışabilirsiniz ve 40 net yapıyorsanız Matematiğe biraz fazla çalışmanız gerekiyor. Matematik olmadan o bölümü kazanabilmeniz mümkün değil çünkü.
 

Geri
Yukarı