YKS'ye nasıl çalışılır?

Sevgili forum üyeleri. 12.sınıfa geçtim, bu zamana kadar hep yazılıdan yazılıya çalışan ve paçayı zor kurtaran biriydim. 4 yıllık müfredatı 1 senede bitiremeyeceğimi biliyorum. Ayrıca eğer ilk senemde kazanırsam 17 yaşında üniversiteye başlamış olacağım. Bir de okul mevzusu var, gitmek zorunlu. Diyorum ki sadece belirli başlı derslere çalışsam ve mezuna kalıp diğer çalışmadığım dersleri toparlasam iyi olur mu?

Hocam muhtemelen mezuna kalacaksınız ve öyle olacaksa eğer bence TYT'yi bu sene halletmeye çalışın tamamen ardından da önümüzdeki sene de full AYT çalışın. Önümüzdeki sene TYT adına sadece deneme çözersiniz veya sorusunu kaçırdığınız konulara bakarsınız.

4 yıllık müfredat neden 1 senede bitirilemesin ki?
Ayrıca sene başında mezun fikri var ise bunun rahatlığı diğer seneyi de olumsuz etkiler.

Okula gidiyorum 16.00 gibi evdeyim yemek falan en geç 17 gibi hazır olurum sence adam akıllı çalışılır mı?

Hocam muhtemelen mezuna kalacaksınız ve öyle olacaksa eğer bence TYT'yi bu sene halletmeye çalışın tamamen ardından da önümüzdeki sene de full AYT çalışın. Önümüzdeki sene TYT adına sadece deneme çözersiniz veya sorusunu kaçırdığınız konulara bakarsınız.
Öyle yapacağım başka çarem yok maddi durumda sıkıntı yok ailem dershaneye yollayacaktı gittiğim okulun müdürü göndermeyin biz TYT-AYT ilerleyeceğiz dediler berbat anlatım var ve çok uzatıyorlar.

Okula gidiyorum 16.00 gibi evdeyim yemek falan en geç 17 gibi hazır olurum sence adamakıllı çalışılır mı?

Benim bu sene mezun senem. Geçen sene eylül'ün aynen bugünlerinde çalışmaya başlamıştım, yılbaşından sonra falan TYT bitmiş AYT geçmiştim AYT'nin de birçoğu bitmişti fakat ben nisan sonu mayıs başı gibi falan dersleri salmıştım ondan dolayı bitiremedim fakat salmasaydım rahat bir şekilde bitiyordu. Her şey şahsın kendisinde bitiyor bence.

Benim bu sene mezun senem. Geçen sene eylül'ün aynen bugünlerinde çalışmaya başlamıştım, yılbaşından sonra falan TYT bitmiş AYT geçmiştim AYT'nin de birçoğu bitmişti fakat ben nisan sonu mayıs başı gibi falan dersleri salmıştım ondan dolayı bitiremedim fakat salmasaydım rahat bir şekilde bitiyordu. Her şey şahsın kendisinde bitiyor bence.

Peki temelin var mıydı? Ve biyoloji gibi dersleri nasıl hallettin.

Peki temelin var mıydı? Ve biyoloji gibi dersleri nasıl hallettin.
Temelim aslında sözel derslerde iyiydi çünkü halihazırda kitap okumayı seviyordum.
Fakat sayısal derslerde fizik harici çok iyi sayılmazdım, biyolojiyi ise YouTube'dan sağlam bir kanalın -Biosem, Dr.Biyoloji- playlistlerinden baştan not alarak devam ettim ardından bir de yazılı olarak konu anlatımı bir kitaptan okudum en son ise test çözdüm, bu sayede bişilerin geliştiğini hissedersin her türlü merak etme.
Ne kadar kötü yaparsan yap sınav sonucunu görmeden mezun fikrine kapılma derim ben.

Temelim aslında sözel derslerde iyiydi çünkü halihazırda kitap okumayı seviyordum.
Fakat sayısal derslerde fizik harici çok iyi sayılmazdım, biyolojiyi ise YouTube'dan sağlam bir kanalın -biosem, dr. Biyoloji- playlistlerinden baştan not alarak devam ettim ardından bir de yazılı olarak konu anlatımı bir kitaptan okudum en son ise test çözdüm, bu sayede bişilerin geliştiğini hissedersin her türlü merak etme.
Ne kadar kötü yaparsan yap sınav sonucunu görmeden mezun fikrine kapılma derim ben.

Çok teşekkür ederim dostum bahtın açık olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı