YKS'ye nasıl çalışmalıyım?

konu tekrarla ve o konunun sorularını çöz ama en önemlisi yaptığın yanlışları kontrol et ve anla anlamıyorsan her kitabın video çözümü var. O sorunun video çözümünü aç ve doğru yapana kadar uğraş. Önemli olan doğru yaptığın sorular değil. Yanlış yapıp doğrusunu öğrendiğin sorular.
 
Bu yazacağım çok saçma olacak biliyorum ama bu şekilde sıralamamı çok aşağılara çekmiştim 4 yıl önce. Sayısal iseniz boş vakitlerinizde tarih coğrafya çözün(günde 50-60 soru çözseniz yeter). Eşit ağırlık-sözel arkadaşlar da temel kimya ve biyoloji çözsün. Merak etmeyin bunlar sizin kafanızı karıştırmayacak. Ayrıca yeni alanda bilgiler edineceğiniz için çalışma esnekliğinizi artırır. YGS'de sosyalde 33 net yapmış bir sayısalcı olacak söylüyorum benden 1-2 net fazla matematik yapan arkadaşların önüne geçtim. En önemli kural: "YAŞANTINIZI SINAVA GÖRE ŞEKİLLENDİRMEYİN!". Bu sınavı iplemeyin demek değil ama sınavın telafisi var sizin geçen yılınızın telafisi yok. Haftanın birkaç günü arkadaşlarınızla buluşun veya dışarı çıkın evden uzaklaşıp kafanızı dağıtın. Bilgisayar oyunları oynuyorsanız günde en az 2 saatinizi bilgisayar oyunlarına ayırın. Emin olun çalıştığınız dersi daha iyi anlayacaksınız.
 
Her sınıfın konularına teker teker çalışmalı mıyım? Yoksa TYT Matematik yazıp direk orada çıkan konulara mı çalışayım?
Sınıf konuları sırasız ve düzensiz oluyor. TYT Matematik konu sıralamasına göre çalışman daha iyi olur. Pek çok soru bankasında aynıdır zaten aşağı yukarı.
Bende Hız ve Renk Türkçe soru bankası vardı. Sürekli soru çözüyordum, bilmediğim konu geldiği zaman internetten konuyu öğrenip çözmeye devam ediyordum. Öyle devam mı etsem acaba? Etkili olur mu ki?
Bana kalırsa konuyu bilseniz bile konu anlatımını dinleyin. Hoca bir cümle kurar sınavda işinize yarar. Taktik felan öğretir ya da ne bileyim atladığınız bir şey vardır. Ha, çok bilindik bir şey sizin için o zaman geçersiniz direk.
 
Dostum şuan düşmanın olan şey panik ve plansızlık. Bana kalırsa bir matematik föyü al ve konuları o sırayla bitir. Ve tavsiyem AYT ve TYT Matematik'i birlikte götürmen.
 
ben doping hafıza ve türevlerini asla önermem.
he ben salağım hiç anlamam dümdüz ezberlemek istiyorum diyenler varsa buyursun alsınlar.

öncellikle motivasyonu burada aramanı şahsen doğru bulmuyorum kendinde bulmalısın.

ama strateji konusunda elimden geleni yapayım.

Ciddi bağlamda temel isteyen 2 ders var bu sınavda
1- matematik
2- fizik

diğerlerine çalıştıktan sonra yapabiliyorsun.
ama bu 2 ders öyle değildir çalışsan da test kitabına bön bön bakabilirsin.

o yüzden matematik ve fiziğin altyapısı için çok zaman harcaman gerekicek profesyonelleşmek altyapıyı kurmaktan çok daha kolay olur emin ol.
matematik ve fizik haricinde dediğin gibi dümdüz konu aratarak kafana yatan kaynaklardan çalışabilirsin.

ama iş bu 2 derse gelince öyle kolay olmuyor. ilk önce 2 matematik 1 fizik kaynağı önereceğim kendi zamanımda kullanmıştım.

Matematik

Pisagor Okulu Youtube
SML Hoca Youtube

Fizik
Fizik TV Youtube (bu ücretli ben satın almıştım hiç pişman olmadım)

Öncelikle fiziğe geçmek için en azından TYT matematiğini belirli bir seviyeye getirmen lazım yoksa AYT fizikten 1-2 net anca yapabilirsin.

Matematiğin temel konuları vardır bunlar sana matematiğin mantığını öğretir bu konularda profesyonelleştikten sonra kimseye ihtiyacın olmadan diğer konuları nasıl anlaman öğrenmen gerektiğini kavrarsın.

bence ilk önce temel matematik konularını hallet ve bunlarla ilgili ciddi soru çöz(Karekök TYT Matematik Kitabı öneririm) daha sonra dediğim gibi gerisi gelecektir.

Burada güzel bir seri vardı:

YKS Hangi Derse Nasıl Çalışılır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı