YKS'ye son sene çalışmak

Mevzu hayal satmak değil ki, siz neden bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz anlamadım.

İsterse lise eğitimi görmesin, okuma yazma biliyorsa, dört işlem yapabiliyorsa ve zeka geriliği yoksa 1 senede bu kardeşim çok güzel netlere de ulaşabilir yeter ki çalışsın.

Ben bu sözü Şubat ayında söyleseydim haklıydınız eyvallah ama daha yolun başındayız, şu an hiçbir net hayal değil sadece 3 haneli netler daha fazla emek istiyor.

Mevzu hayal satmak değil ki, siz neden bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz anlamadım.

İsterse lise eğitimi görmesin, okuma yazma biliyorsa, dört işlem yapabiliyorsa ve zeka geriliği yoksa 1 senede bu kardeşim çok güzel netlere de ulaşabilir yeter ki çalışsın.

Ben bu sözü şubat ayında söyleseydim haklıydınız eyvallah ama daha yolun başındayız, şu an hiçbir net hayal değil sadece 3 haneli netler daha fazla emek istiyor.

Evet, katılıyorum.

Bir senede çok iyi bir sonuç elde edilebilir. Temelini kurması Max 20-30 gün sürer paragraf ve matematik için.

Kalanlarada gayret gösterirse sınavda istediği yeri kazanabilir.

Evet, katılıyorum.

Bir senede çok iyi bir sonuç elde edilebilir. Temelini kurması Max 20-30 gün sürer paragraf ve matematik için.

Sözelden geçtiği için temel atmada da zorlanabilir hadi ona da katılıyorum ama yok imkansızmış yok böyleymiş kesinlikle zırva.

Dilci bir arkadaşım bu sene 1K yaptı dilden, matematik görünce eli ayağı titriyordu. Türkçede bir nebze 25 net falan çıkarabiliyordu.

2 ay falan adamakıllı yoğunlaştı matematiğe, bıyıklıyı izledi mert hocayı izledi Eyüp hocayı izledi en son Mustafa güler hocayı izledi halletti işi. 2 ay sonunda elinde 345 ile hocalara soru götürürken gördüm ve vay be dedim. Kısacası yapılmayacak iş değil.

Hocam ilk 2-3 ay matematikte temel atın ve paragrafa başlayın.

Paragraf - rüştü hoca 0 paragraf + paragrafa başlıyorum kitabı.

Matematik - bıyıklı 10 günde temel atma + acil matematik ilaç.

İlaç kitabında sadece ilk 12 konu değil, tüm konulardan başlangıç seviyesi sorular var. (geo hariç).

10 günlük temel atma kampı çok ağır siz 15-25 günde bitirin.

Geriye kaldı 40 gün. Ne yapacağız?

Çalışma alışkanlığı kazandık. Günde 5-6 saat çalışabiliriz.

Düzenli paragraf çözeceğiz.

Problem kaynağı alın ve problemleri önce çözmeyi öğrenin, sonra rutine bindirin.

Matematikte kalan konuları bitirmeye başlayın. İlaç kitabının yanına 345 çekin. Önce ilaçtan çözün, sonra 345'ten.

Fen bilimleride çalışacaksınız. Önce kimya, sonra biyoloji ve en son fiziği halledeceksiniz.

Kimya - miray.
Biyoloji - konu anlatımlı biyotik.
Fizik - hız ve renk.

Bunlar kolay kaynaklar. Sevdiğiniz bir hocanın playlistiyle feni 40 günde bitirebilirsiniz.

Ancak fizikteki optik konusunu en sona atabilirsiniz.

Bunu 40 günde bitirdiğinizi varsayalım.

Artık sağlam bir matematik, fen ve Türkçeniz var.

Geriye kalan sürede tekrar edip zor kaynaklardan turlamaya başlayın.

Bazı boş zamanlarınızda dil bilgisi çalışıp hallederseniz mükemmel olur.

Geriye kaldı 2 şey. Sosyal ve geometri.

Geometri için kenan kara 0 geometri + geometrinin ilacı öneririm.

Geometri tüm sene çalışılacak. O yüzden bir kitabı bitirince bir üst seviye kaynak çözün.

Sosyali son 2 ay denemelerle ve Apotemi notlar kitabıyla halledersiniz.

Son 5-6 ay kala AYT'yi halledin.

Tabii ki sürele günde 8-10+ saatlere çıkarsınız.

Hocam teşekkür ederim yanıtınız için. 10 günde temel atma kitabının 6.günündeyim çok uzun sürüyor ve çalıştıklarımıda hemen untuyorum soru çözmeme rağmen, bunu bitirip mert hocanın kampına başlayacaktım ama ilk basları az daha temel olsa da mert hocanınkiyle aynı konular oldugu için boş gelmeye başladı, kitabı günlere böyle böyle TYT fene başladım şu an direkt mert hocanın vddsini alıp onun başından başlamayı düşünüyorum nasıl sizce.

Evet, katılıyorum.

@sanes Gerçekten 20-30 günde halledilir diyorsanız boşa konuşmuşum bu kadar. Cidden bunlara kanacak kadar iyi niyetli olmayın. Bu işler bu kadar kolay olsa herkes 90 net yapardı sınavda. Ama böyle şeylere inanan arkadaşların sonu hep hüsran oluyor sene sonu. Onları bunlara inandıran sözde hocalarda ceplerini doldurmuş yeni kurbanlarını bekliyor oluyor. Sadece 4 işlem ve okuma yazma bilen biri 90 nete 1 senede çıkarmış falan. Çok hayal kuruyorsunuz. Saygısızlık amacıyla söylemiyorum ama ya siz bu sınava girmemişsiniz ya da zaten temeliniz varmış ve bu yüzden temeli olmayan birinin bir konuyu öğrenmesi için ne kadar çok çalışması gerektiğini bilmiyorsunuz.

@sanes gerçekten 20-30 günde halledilir diyorsanız boşa konuşmuşum bu kadar. Cidden bunlara kanacak kadar iyi niyetli olmayın. Bu işler bu kadar kolay olsa herkes 90 net yapardı sınavda. Ama böyle şeylere inanan arkadaşların sonu hep hüsran oluyor sene sonu. Onları bunlara inandıran sözde hocalarda ceplerini doldurmuş yeni kurbanlarını bekliyor oluyor. Sadece 4 işlem ve okuma yazma bilen biri 90 nete 1 senede çıkarmış falan. Çok hayal kuruyorsunuz. Saygısızlık amacıyla söylemiyorum ama ya siz bu sınava girmemişsiniz ya da zaten temeliniz varmış ve bu yüzden temeli olmayan birinin bir konuyu öğrenmesi için ne kadar çok çalışması gerektiğini bilmiyorsunuz.

Hocam ben burada temel atma diyorum. Aynı şekilde sadece paragraf ve matematik için dedim.

Öyle "2 ayda matematik 40 net yapılır" falan mı dedim de böyle tepki veriyorsunuz?

En çok gereken 2 şey için "temel" atma dedim. "üst düzey seviye" demedim.

Aynı şekilde kendi fikirlerinizle bizimkiler örtüşmedi diye neden bizi bu kadar cahil yerine koydunuz?

Bence sorunlara fikirler ve düşünceler üzerinden değilde rasyonel ve objektif şekilde bakılırsa daha açık görülecektir ki herhangi birisi 1 senede 40 netten 110 net TYT ye ve yanında da 10 netten 75 AYT ye tırmanamaz. Bunu ancak o netlerden başlasa bile çıkmak için her şeyini verebilecek azda olsa ders dinlemiş ortaokuldan bir şeyler öğrenmiş insanlar yapabilir. Biz bu tartışmayı yaparken ay Mayıs ayı(önceki mayıs) olsaydı bende sizlere katılırdım seve seve çünkü öğrenci eylüle kadar zaten tüm temel eksiklerini kapatmış olacaktı, süre sıkıntısını yenmiş olacaktı ve bunların sonunda şimdi normal bir öğrencinin düzeyinden başlayabilecekti. Kimseye hayal satıyorsunuz diyemem çünkü bu bana söylenen bir cümle. Dedikleriniz halen yapılabilir şeyler ancak bunu şu andan yapmak için arkadaşın her gün ekstrem sürelerde çalışması gerek. Ve ben anlamıyorum neden böyle bir konunun altında böyle bir tartışma dönüyor? Arkadaş kibarca hemşirelik kazanmak istiyorum yapabilmem için önerilerinizi istiyorum demiş konu nerelere gelmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı