karrenchester
Hectopat
Daha fazla
Yaşa hocam. Çok teşekkürler. Sayısal yapamıyorum ama temel atmak için çalışmaya başladım bu kamp üzerinden. Bu arada o kontenjan listesine nasıl ulaştın? Ben yanlış listeye bakıyormuşum sanırım bunca zamandır.Bu site nokta atışı tam sonucu veriyor bu arada. Geçen sene girenlerin sonuç belgesi ile karşılaştırabilirsiniz.
Hayır öyle olmuyor. Bilginiz yok anladığım kadarıyla bu konu hakkında.
Eki Görüntüle 2295976
Kontenjanı 5 altı olan sadece 10 adet devlet üniversitesi var. Gerisi hepsi 5 üstü.
DGS zor bir sınav değildir, sayısal ile de alakası yoktur.
@karrenchester sen YKS girmek istesen dahi TYT'de DGS konularını göreceksin. Her türlü o derslere çalışmak zorunda kalacaksın. DGS genel olarak zorluğu ile değil rakip çokluğu ile bilinir. Bu sene girmiş birisi olarak söylüyorum sorular gayet her seviyeden insanın yapabileceği 3-5 ayda kazanılabilecek bir sınav. Kendini tam olarak verirsen yapabilirsin.
Ben AYT çalışamam diyor isen eğer iki yıllık Hemşireliğe geçiş olan bölümleri yazabilirsin. Bunlar da şöyledir; https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/DGS/tablo2_10052024.pdf buradan ''Hemşirelik'' araması yaparak geçiş yapabileceğin ön lisans bölümlerini görebilirsin.
Birincilik, ikincilik veya üçüncülüğün sana pek bir etkisi olmaz ancak DGS kapsamında ortalaman ne kadar yüksek ise o kadar rakip elersin. 0,6 puan bile 4 rakip filan eletiyor sana.
''Ben yapamıyorum, aman sayısaılım çok kötü. Aman Türkçe yapamam'' gibi kafalarda iseniz eğer bence en yakın sanayi veya ticarete atılabileceğiniz bir lokasyonda kendinize iş bulun. Uğraşmayacaksanız eğer üniversiteye bir şekilde gitseniz bile başarılı olamazsınız. Siz kendinize inanmadıktan sonra kimse size inanmaz.
TYT Matematik önceliğim şu anda. Sonra Fen derslerine geçmeyi planlıyorum. Okuduğum bölüm sağlık olmadığı için bir daha hazırlanıp önlisans sağlık tercih edeceğim.