Yönetim Bilişim Sistemleri okunur mu?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte inanılmaz bir bilgi akışı sağlanmakta ve saniyeler içerisinde birçok veri elde edilebilmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanları ise bilgisayar sistemleri yolu ile elde edilen bilgileri kullanarak Yönetim Bilişim Sistemleri altyapısını oluşturup, yönetim, bilişim ve işletme alanlarındaki planların uygulanmasını sağlayan, elde edilecek sonuçların değerlendirmesini ve analizini yapan, karşısına çıkan sorunları saptayarak çözüme ulaştıracak olan kişidir.

Kuruluşlar, varlıklarını sürdürüp kendilerini geliştirmek ve ilgili bilgileri saklayıp tutmak, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanına ihtiyaç duyulur. Bilişim alanında;

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı,

• Programcı,

• Veri Tabanı Uzmanı,

• Sistem Analisti ve Tasarımcısı,

Yönetim alanında;

• Satış Pazarlama Uzmanı / Yöneticisi,

• İş Analisti,

• ErP Uzmanı / Yöneticisi,

• İş Zekâsı Uzmanı / Yöneticisi gibi daha birçok sektörde çalışabilirler. Daha detaylı bilgilere buradan bakabilirsiniz Düzce Üniversitesi | Anasayfa
Yani olabilirim gibi hocam.
 
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Kendi yaşadığınız şehirde bulsanız daha iyi olmaz mı yoksa farklı şehirde mi okumak istiyorsunuz?
 
Hocam ilk 30K'ya girebilirsem 200k ile kapatan YBS bölümünü tercih edersem kesin gelir mi?

30 k ile 200K'lık okulu tercih etmek mantıklı değil ama yine de girecekseniz gelmeme ihtimali yok.

Başka bölümler de iş sahibi yapabilir ayrıca hukuk fakültesi ne alaka? Hukuk fakültesi mezunlarının çoğu asgari ücretle çalışıyor diye biliyorum.

Hocam işsizlik 300K ile okuyanlara var o sıralamalar ile bir okuldan mezun olursa fena sayılmayacak bir maaşla iş bulur.
 
Arkadaşlar, EA'dan hazırlanıp YBS okumak istiyorum. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2023'te 292K ile kapatmış. Benim hedef sıralamam 30K. Sizce YBS okunur mu?

YBS güzel bir bölüm, diploması yazılım sektöründe de oldukça etkili, açıköğretimden okumadığın sürece her yerde okuyabileceğin bir bölüm, elbette kendini geliştirmen de çok önemli. İlerleyeceğin alanı iyi belirleyip projeler ile desteklemeni kendini teknik anlamda da geliştirirsen açık öğretim hariç her yerde okunur. Açıköğretimde okunmaz dememin sebebi iş ilanlarında açık öğretim mezunlarını filtreden eliyorlar, o yüzden açık öğretim diploması işlevsiz bir diploma maalesef.

Okunur hocam ama 30k düşünüyorsanız hukuk daha mantıklı gibi.

TÜİK yükseköğretim istihdam göstergeleri raporuna göre:

Lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı:
Yönetim bilişim sistemleri: %73,6
Hukuk: %52,4

Gruplara göre lisans mezunlarının aylık ortalama kazançları:
Yönetim bilişim sistemleri: Yüksek (48. sırada)
Hukuk: Yüksek (51. sırada)

Kısaca iki grupta da YBS daha önde. Kaldı ki YBS zaten teknik bir bölüm olduğu için kendini ne kadar geliştirirsen iş imkanı ve maaş açısından kendini o kadar ileriye taşıyabileceğin bir bölüm her açıdan daha avantajlı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı