Yönetim Bilişim Sistemleri vs Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

@TechSavvy1 YBS'nin önü açık gibi duruyor. Ben kendi listeme eklemeyi düşünüyorum.
hangi okulları yazmayı düşünüyorsun? çünkü ybs de her okulun ders programı farklı oluyor. bazıları yazılım ağırlıklı bazıları işletme ağırlıklı oluyor. şu an sıralamamı bilmediğim için ne yapacağıma karar veremedim ben. bir de ybs her sene 30-40 sıralama daha ilerliyor. mesela geçen sene 200 bin sıralama ile alan bir okul bu sene 160-170 bin sıralama ile alabilir. hızlı bir ilerleyişi var.
 
YBS 2016 mezunuyum benim dönemde çok okulda yoktu, Mersin'e yakın diye Osmaniye'de okudum. Bizim sınıfın yarısından çoğu çok güzel işler buldu bir kısmı yazılım sektörü olmak üzere. Bölümün en büyük avantajı kendini hangi alanda yetiştirirsen o alanda iş imkanı sunması.(yazılım alanında geliştirsen yazılım, bankacılık alanda geliştirirsen bankacılık, proses uzmanı vs gibi).
 
Merhaba bu sene sınava girdim. Normal bir üniversite de YBS okumak mı yoksa daha iyi bir üniversitede sbky okumak mı?
NOT: İki bölüme de ilgim var.

TÜİK yükseköğretim istihdam göstergeleri raporuna göre olan verileri yazacağım:

Lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı:
Yönetim bilişim sistemleri: %73,6
Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler: %66,7

Gruplara göre lisans mezunlarının aylık ortalama kazançları:
Yönetim bilişim sistemleri: Yüksek (48. sırada)
Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler: Orta (63. sırada)

Kısaca arada kalmana bile gerek yok, iki grupta da YBS daha önde. Kaldı ki YBS zaten teknik bir bölüm olduğu için kendini ne kadar geliştirirsen iş imkanı ve maaş açısından kendini o kadar ileriye taşıyabileceğin bir bölüm her açıdan daha avantajlı. Ayrıca YBS bölümünde işe alımlarda şirketler sana hangi üniversiteden mezun olduğundan ziyade yaptığın projeleri, yazılım ile ilgili teknik bilgini sorarlar. Kendini geliştirdikten sonra güzel bir iş bulursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı