Yoğun Autocad kullanımı için ofis bilgisayarı tavsiyesi

Ceta

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar;

Arkadaşlar bir mühendislik ofisi açtım, iki adet bilgisayara ihtiyacım var, monitörümüz var, oyun hiç oynanmayacak, sürekli Autocad kullanıcaz ve arada ofis programları...

Bilgisayardan beklentim, Autocad çalışmalarım esnasında kasmaması ve uzun süre kullanılabilecek olması.

Fiyat için 1500-2000 TL arası düşünüyorum, aralığın içinde kalırsak iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.

Autocad gibi ağır bir program açacaksanız helede yoğun kullanacaksanız bütçenin dışına çıkmanız lazım. Bilirsiniz Autocad te çizmi bitirdikten sonra render kısmı var vede bu bilgisayarı fazla yorar bunun için bi 3000 tl lik pc almanızı öneririm hatta mümkünse kendiniz toplayın. İsterseniz bu sistemide toplayabilirsiniz.

Anakart: MSI B150 Gaming M3
İşlemci :Intel Core i5-6400
Ekran Kartı : MSI R9 380 GAMING 4G
Ram: HyperX FURY Black 8GB Kit 2666MHz CL15
SSD: Samsung 750 EVO 250GB
HDD: Seagate 3.5″ 1TB Barracuda 7200 RPM
Kasa:Corsair Carbide 100R
Güç Kaynağı: Corsair VS650 80 PLUS
Soğutma: Cooler Master Hyper T4

istersen ssd yi 120 gb yapabilirsin
istersen hdd yi 500 gb yapabilirsin
monitör de sende varmış ve de ssd ve hdd yi kısarsan 3000 tl ye kadar düşebilir sistem eğer ben toplaymam diyorsan vatan a git ordakiler yardımcı olur pc yi toplarken çok dikkat et ramleri yanlış takma işlemci üçgenine bak termal macun sür kasaya anakart için ayakları koy

Arkadaşlar, yok mu yardımcı olabilecek? En azından hangi noktalara dikkat etmeliyim öğrenebilir miyim?
Edit: Tam yazdım cevap geldi :)

Autocad'te render olmayacak, 2 boyutlu çalışıcaz sadece. Fiyat aralığında kalmamızda önemli, malum masrafımız çok.

Merhaba. Öncelikle konu dışı olacak ama yine de sormak istiyorum. Bu yıl lise son sınıfa geçtim. Mimarlık ya da inşaat mühendisliği okumak istiyorum. Bazı sorularım var. Size ulaşabileceği bir mail adresi vs. varsa yardımcı olur musunuz?

Bu arada arkadaşın dediği gibi bütçeyi 2000 tl nin üstüne çıkarırsanız daha rahat pc toplanır ve daha verimli olur. Zaten bu fiyata alacağınız hiçbir hazır bilgisayar ile bu tarz programlarda verim alamazsınız. Toplama pc almanız şart gibi.

Edit: yazdığınız sonradan gördüm malum ofis açmak için baya para harcamak lazım. Bu fiyatta kalacaksınız anlaşılan.

Maalesef fiyat bu aralıkta belki bilgisayarlardan biri için biraz üstüne çıkabilirim, ancak toplam olarak konuşursak iki bilgisayar 3500-4000 TL civarı olmalı.

Bu arada aliemreural@gmail.com üzerinden ulaşırsan elimden geldiğince yardımcı olurum.

Gelen öneri de gerçi mantıklı değil autocad için gidip de r9 380 koymanın, gaming anakart koymanın ek soğutucu eklemenin, "650" wattlık bir power koymanın mantığı yok. Rasgele yazmış öneride bulunmak için resmen. Ben size şimdi bir sistem hazırlar veririm.

Maalesef fiyat bu aralıkta belki bilgisayarlardan biri için biraz üstüne çıkabilirim, ancak toplam olarak konuşursak iki bilgisayar 3500-4000 TL civarı olmalı.

Bu arada aliemreural@gmail.com üzerinden ulaşırsan elimden geldiğince yardımcı olurum.
Teşekkür ederim. Ben sorularımı düzenleyip size mailde atmaya çalışıcam

Buyrun, bununla gaye rahat gani gani Autocad'de çalışabilirsiniz. Ben yine ne olur ne olmaz ekran kartıda ekledim ileride başka GPU da kullanacak programlar kullanırsınız belki diye.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık çok sağolun, ekran kartını iptal edip Ram'i 16 GB'a çıkartıp sistemi toplicam sanırım.

Yalnız anakart 2133MHz olarak gösteriyor, Ramler 2400Mhz... Acaba anakartı değiştirsek mi?

Anakartı eğer 2133'ün üstünde kullanmak isterseniz eğer z170 almanız gerekir. 2400 ile 2133 arasında çok fark etmez işinizde. Ekran kartını iptal edecekseniz eğer işlemciyi i5 6400 yapın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı