Orantı
Megapat
Daha fazla
Emin ol şükürsüzlük etmiyorsun. Mesela benim 2 gözümde daha önce %60'a kadar görme kaybı oldu, çok şükür şimdi %90-95'lerde görüyorum. Fakat aynı hastalık kardeşlerimde de var. Bu toplam gider olunca hayata diğer çocuklara göre 1-0 yenik başlıyorum kardeşlerimle. Burada sıkıntı şu, halkımız harcamaya çok hevesli bir millet olduğundan dolayı kardeşlerimin okula haftada bir paralı bir şey geliyor. Tabi herkes gittiği için kardeşlerim kendilerini kötü hissetmesinler babamlar parayı veriyorlar. Fakat vermezse sosyal bir dışlanma olacak. Ben de durumuma kötü diyorum. Bu benim yaptığım şükürsüzlük mü? Hayır. Çünkü ben en kötüleri bile daha 3-4 yaşında yaşadım. Sende bu yaşına kadar dağınık bir şekilde çekmişsin bu çileyi.Hayat kimisine doğduktan sonra iyi, kimisine ise doğmadan kötü davranmaya başlar, şükürsüzlük olmasını istemem sanırım hayatın kötü davrandığı insanlardan birisi benim.
Yalnızlık hissediyorsan ilgi duyduğun bir alana yönel. Senin gibi yalnızlık çekenleri bul. Bilim dalları ile ilgili yada çevreyi-kültürü koruma [ Örn. Hasankeyf ( her ikisinide içeriyor.) ], vb. şeylerle ilgili konferanslara gidebilirsin. Artık aklıma örnek gelmiyor.