Yoklama kaçağı durumunda üniversite sınavına girip tecil ettirebilir miyim?

batu3437

Femtopat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar 21.07.1998 doğumluyum bu senenin başında tecilim bitti ve yoklama kaçağı durumuna düştüm. Daha önce üniversite sınavına girdim ama başarılı olamadım. O yüzden tercih yapamadım. Bu süre zarfında da kendime bir iş yeri açtım bu yaşıma kadar biriktirdiğim parayla, oda pandemiye denk geldi aylardır borç harç ile dükkanın dönmesini sağlıyorum kötü durumdayım işin başından da ayrılamıyorum. Yoklama kaçağı olarak gözüktüğüm içinde bu durumun içerisinde bir de ceza korkusunda kaçındığım için pek ortalığa çıkamıyorum ama dışarıda da işim oluyor. Üniversite sınavına girsem herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırsam tecil ederler mi tecrüberlerinizi paylaşabilir misiniz? Ve yahut kayıt etmezler derseniz üzerime dükkan olduğu için bir sorun yaşar mıyım? İyi forumlar dilerim herkese.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Allah kolaylık versin dostum işin biraz zor gerçekten. Herhangi bir üniversiteye kayıt olursan otomatik olarak tecil süren uzar kimse sana neredesin askere gelsene demez. Üniversite kaydı yaptıramazsan tecil işin ne olur orasını bilemiyorum maalesef.
 
Merhabalar hocam. Öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla üniversiteye kaydolduğunuz andan itibaren askerlikten muaf oluyorsunuz. Fakat tecil için iki tane durum var. Eğer normal lise (Anadolu lisesi) mezunuysanız 2; meslek lisesi mezunuysanız, yanlış hatırlamıyorsam, 5 yıla kadar tecil ettirebiliyorsunuz. Şu ana kadar hiçbir şekilde yerleşmediyseniz, yaş şartı gibi bir şey yoksa, yerleştikten sonra muaf oluyorsunuz bu durumdan. Şayet bir sıkıntı olsa bile, okula kaydınızı yaptırdıysanız, bu düzeltilebiliyor. Tekrardan geçmiş olsun.
 
@Daylight Art peki 3 yıl tecil hakkım varmış diyelim 3 yıl ettirdim 2022de üniye kayıt olsam 4.sinifta tecil sürem dolacak büyük ihtimalle o zaman da otomatik olur mu okuduğum için
 
@Daylight Art peki 3 yıl tecil hakkım varmış diyelim 3 yıl ettirdim 2022'de üniversiteye kayıt olsam 4.sinifta tecil sürem dolacak büyük ihtimalle o zaman da otomatik olur mu okuduğum için.

Benim bildiğim kadarıyla herhangi bir eğitim kurumunda kayıtlı olmadığında 2 ya da 3 yıl süre tanıyorlar sanırım ondan bahsediyorsun. Eğer üniversiteye gidiyorsan askerlik şubesi ile rektörlük arasın bilgi alışverişi oluyor. Yani herhangi bir sıkıntı olmaz benim de başıma bu durum geldi. Bana rektörlükten verilen bilgi bu yönde oldu.
 
hocam iyi günler benim 31.12.2021 de bitti bu yıl nişantaşı üniversitesine kayıt yaptıramadım ama bu yıl şubat ayında üniversite sınavına gireceğimi belirtsem kasım ayına celp attırsam üniversite sınavına kayıt olduğumda askerliğim ertelenebilir mi lütfen yardımcı olun
 
İş için geçmiş olsun. Üniversite kazandığın ve kayıt yaptırdığın anda evet düşer askerlik.

Ben DGS ile 2018 yılında geçiş yaptım ve 4 ay sonra 2019 gibi GPT kontrolünde "askere gitmem gerektiği söylendi :D" Dedim ben okuyorum nasıl olur? Okul tescil yaptırmamış. Bende öğrenci belgesi alıp uzattırdım. Yakalanmadan okul kaydı yaparsan sorun olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı