Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Senin de lise mezun yılın 2019, doğum tarihin 02.2001 @GreatArcher ile aynı demi.
aynen kadın sistemden baktı yani ısrarla inatla sordum zamnetmiyorum bir sıkıntı olacağını

Vallahi bunların hepsini konustuk 2001 şubat doğumluyum 2019 yılında liseden öezun oldum böyle böyle dedimdediğim gibi 2 kes gittim kadın sistemden baktı etti ısrarla sordum.Yoksa tercih yapacağımı çok önemli olduğunu söyledim durumu baştan sona anlattım .Kadına 5-6 kez sordum 2023 sonu mu diye falan sen 30 aralık 2023 tede gelsen tecil verebiliyoruz 1 günlük dedi.Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.Tek çözüm bir kaç askerlik şubesine daha sormak

Sİstem kendi böyle atıyor e devlet dedi yasal hakkın var 2023 sonuna kadar diyip sistemden baktı sistemdede 31 aralık 2023 gözüküyor dedi.Bunun üstüne bir sey söylenemex ancak kafamı karıstırdı @GreatArcher e böyle demeleri

Hocam bir de şöyle bir şey var. Aynı fotoğrafa bakarsanız askerlik çağından önce mezun olanlar için askerlik çağı geldiği tarihten itibaren 3 yıl erteleme yapılır diyor. Benim askerlik çağım 2021 1 Ocak ayında başladı. Yani 2024 1 Ocak ayına kadar vaktim var demek bu. Öyle değil mi?

Askerlik çok zamansız geliyor abi ya. En azından üni mezunu olduktan sonra alsalar askere milletin iki ayağını bir Papuca sokuyorlar. 6 ayda adam tyt yi bitirir Ayt ye başlar güzel sıralama yapar ama askerlik hep engel.

@GreatArcher Aslında şöyle: sen 2019 yılında mezun oldun.

''Askeri'' yaşa göre;

2019 yılında 18 yaşındasın.

2020 yılında 19 yaşındasın.(Aslında askerlik çağı burada başlıyor.Çünkü 4 ana celp dönemi var. Şubat,Mayıs,Ağustos,Kasım)

2021 yılı Şubat'a bağlı celp döneminde askere gidebilmek için 2020 yılı sonunda belirli aylarda yoklama yaptırmak gerekiyor.

(Hatta hatırlarsan 2021 yılı içerisinde birçok kişiye ''Yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız.'' diye bildiri gelmişti.Çünkü 2020 yılında birçok kişi tecilli değildi ve yoklamaya tabiidiler,ama yoklama yapmadılar o yüzden geldi.)

Özetle askerlik çağını 2020 alsak bile +3 yıldan dolayı 31.12.2023 tekabül ediyor.

Hocam burada da böyle diyor.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    199,3 KB · Görüntüleme: 226
Aslında bu iyi bir örnek çünkü soruyu soran kişinin tecili 22 yaş sonuna kadar ertelenmiş.
Hocam İl merkezi askerlik şubesini aradım. Ben 2019 yılında mezun oldum liseden fakat 18 yaşındaydım o zaman dedim. Sistemde neden 1 Ocak gözüküyor acaba Allah Allah falan dedi. 1 Ocak 2023 yılında bitse bile 2 Ocak tarihinde yoklama kaçağı olmuyorsun o senenin sonuna kadar yani 31 Aralık 2023 yılına kadar vaktin var dedi. 1 Ocak 2024 yılında yoklama kaçağı oluyorsun dedi.

Son düzenleme:
Yani hiçbir sıkıntı kalmadı demi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…