Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Şöyle söyleyeyim, kayıt yaptırılırken askerlik durum belgesi de isteniyor genellikle kayıt içerisinde. Üniversiteye gidersiniz, bazı üniversiteler git sen tecil ettir diyor ya da kaydınızı yapalım biz tecil ettiririz diyorlar. Öncelikle burayı anladın değil mi? Üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösteriyor bu durum. Kaldı ki sen üniversiteyi kazanınca tekrardan tecil etme hakkın olacak, sen şu an muhtemelen liseyi bitirdikten sonraki 2 senelik tecil hakkınla duruyorsun. Yanlış mıyım?
Hocam ben liseyi bitirdikten sonra 2 yıl tecil ettirdim. Dediğim gibi seneye Ocak ayında bitiyor tecilim. Ben şimdi üniversiteyi seneye kazansam tecil ettirebilir miyim tekrar?

LİSANS VE DAHA AŞAĞI SEVİYEDEKİ ÖĞRENCİ ERTELEMELERİ

1. Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak;
  • a. Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar,
  • b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Kaynak da Milli Savunma Bakanlığı, ben resmi kaynakla konuşurum.

Valla hocam ben de araştırıyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Aklıma bir çözüm geldi olur mu bilmiyorum. Yoklama kaçağı olmadan eğer YKS giriş belgesini şubeye götürürsen askerliğini okulun kayıt tarihine kadar uzatıyorlarmış. Böylece yoklama kaçağı olmadan hem üniversiteye kayıt yaptırabileceksin hem de askerlik işlemini tecil edebileceksin tekrardan. Fakat sorun şu ki başvurular Şubat ayında başlıyor. O zaman da şöyle bir çözüm geldi aklıma. Muayene olup yoklama kaçağı olmaktan kurtulursun ve askerlik yerleri eğer 15 Şubat sonrasında açıklanırsa o süre zarfında şubeye belgeyi götürüp tecil ettirme fikri geldi aklıma. Muayene olduktan sonra da askerlik tecil edilebiliyormuş.

Valla hocam ben de araştırıyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Aklıma bir çözüm geldi olur mu bilmiyorum. Yoklama kaçağı olmadan eğer YKS giriş belgesini şubeye götürürsen askerliğini okulun kayıt tarihine kadar uzatıyorlarmış. Böylece yoklama kaçağı olmadan hem üniversiteye kayıt yaptırabileceksin hem de askerlik işlemini tecil edebileceksin tekrardan. Fakat sorun şu ki başvurular Şubat ayında başlıyor. O zaman da şöyle bir çözüm geldi aklıma. Muayene olup yoklama kaçağı olmaktan kurtulursun ve askerlik yerleri eğer 15 Şubat sonrasında açıklanırsa o süre zarfında şubeye belgeyi götürüp tecil ettirme fikri geldi aklıma. Muayene olduktan sonra da askerlik tecil edilebiliyormuş.
Hocam benide bilgikendirirsen sevinirim ancak bir kere tecil bozuldugunda bir daha tecil hakkımız yok olarak biliyorum.Derece istiyorum ben de obp büyük sorun kayıt yaptırırsak herhangi uniye benim tecil 1 ocak 2023

Hocam benide bilgikendirirsen sevinirim ancak bir kere tecil bozuldugunda bir daha tecil hakkımız yok olarak biliyorum.Derece istiyorum ben de obp büyük sorun kayıt yaptırırsak herhangi uniye benim tecil 1 ocak 2023
Askerlik şubesini aramamız lazım. Bu şekilde öğrenmek zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı