Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Yoklama kaçağı durumu üniversite kayıt için herhangi bir sorun teşkil edemez.
merhabalar. ben 2003lüyüm yks2026ya girmek istiyorum. fakat yukarıda bir arkadaş en son 2025'e girebilirsin demişti siz de sorun teşkil etmez diyorsunuz. eğer askerlik sorun çıkarırsa üni yazacağım dondurup sınava hazırlanacağım ama obpem de kırılsın istemiyorum. kaçak olsa dahi üniye kayıt yapabilirim miyim?

merhabalar. ben 2003lüyüm yks2026ya girmek istiyorum. fakat yukarıda bir arkadaş en son 2025'e girebilirsin demişti siz de sorun teşkil etmez diyorsunuz. eğer askerlik sorun çıkarırsa üni yazacağım dondurup sınava hazırlanacağım ama obpem de kırılsın istemiyorum. kaçak olsa dahi üniye kayıt yapabilirim miyim?
Merhaba üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz ancak yoklama kaçağı olduktan sonra üniversite kazansanız bile askerliğiniz tecil olmaz bunuda söyleyim

Merhaba üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz ancak yoklama kaçağı olduktan sonra üniversite kazansanız bile askerliğiniz tecil olmaz bunuda söyleyim
bu sene de üniye gitmeyip sınava hazırlansam 2026da üniye kayıt olduktan sonra askerliğim tecil olmaz mı yani?

Atıyorum tecilin 31 aralık 2025 te bitiyor sen bu tarihten sonra yks e girip kazanıp üniye kayıt yapsan bile askerliğin tecil olmaz yoklama kaçağı olarak okursun

Atıyorum tecilin 31 aralık 2025 te bitiyor sen bu tarihten sonra yks e girip kazanıp üniye kayıt yapsan bile askerliğin tecil olmaz yoklama kaçağı olarak okursun
kankam öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. edevlette dediğin gibi şöyle gösteriyor 31 aralıkta bitiyor. yoklama kaçağı olarak okusam mezun olduktan sonra askerliğimi yapsam sorun olur mu? obpnin kırılmasını hiç istemiyorum o yüzden diyorum

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (399).png
    Ekran Görüntüsü (399).png
    316,8 KB · Görüntüleme: 45
kankam öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. edevlette dediğin gibi şöyle gösteriyor 31 aralıkta bitiyor. yoklama kaçağı olarak okusam mezun olduktan sonra askerliğimi yapsam sorun olur mu? obpnin kırılmasını hiç istemiyorum o yüzden diyorum
Hiç bir şey olmaz yoklama kaçağı olmuş olursun o kadar ülkenin %90 gençleri bu durumda zaten takıl kafana göre yoklama kaçağısın asker kaçağı değil kimse kolundan tutup askere götüremez yurtdışınada çıkabilirsin iyi forumlar.

2003'lü olup tecili 01.01.2025'te bitecek arkadaşlar, teciliniz bittiği gün otomatik olarak e-devlet üzerinden 31.12.2025'e kadar uzayacak. Bu süreçte yoklamaya tabii olacaksınız, eğer yıl sonuna kadar yoklamanızı yaptırmazsanız 01.01.2026 tarihi itibariyle yoklama kaçağı olursunuz.

Yoklamaya tabii olduğunuz yıl içinde, yani 2003'lü arkadaşlar için bu 01.01.2025 - 31.12.2025 aralığı oluyor, YKS sınavına girip tercihinizi yaparak üniversiteye kayıt olduktan sonra askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz.

-Sizinle aynı kaygıları taşımış 2002'li bir dostunuz.

Konu altında 2022'deki mesajlarımı görebilirsiniz hahahaha. O kadar kaygılanmıştım ki stresten 12 kilo falan vermiştim o süreçte. Askerlik şubesindeki görevlilerin de bir şey bildiği yok bu arada.
Hocam ben de 2004 lüyüm bügün tekrardan askerlik şubesine gideceğim bilgi için sizin dediklerinizi soracağım tecilim 01.01.2026 da bitiyor anladığım kadarıyla yıl içinde yoklama dönemine giriyor ve kaçak sayılmıyorum yksye başvurabilir açıklandığındada üni kayıdında da bir sıkıntı yaşamam eğer dediğiniz gibiyse içime cidden rahatlayacağım stresten baş ağrısı oldu uyuyamıyordum içimi biraz rahatlattınız.

Hocam ben de 2004 lüyüm bugün tekrardan askerlik şubesine gideceğim bilgi için sizin dediklerinizi soracağım tecilim 01.01.2026 da bitiyor anladığım kadarıyla yıl içinde yoklama dönemine giriyor ve kaçak sayılmıyorum YKS'ye başvurabilir açıklandığındada üniversite kayıdında da bir sıkıntı yaşamam eğer dediğiniz gibiyse içime cidden rahatlayacağım stresten baş ağrısı oldu uyuyamıyordum içimi biraz rahatlattınız.

Hocam ne yaptınız? Benim de durumum aynı, 1 Ocak 2026'da tecilim bitiyor. Yıl sonuna kadar uzuyor mu bu durum?

Hocam ne yaptınız? Benim de durumum aynı, 1 Ocak 2026'da tecilim bitiyor. Yıl sonuna kadar uzuyor mu bu durum?
dostum askerlik şubesine gittim ne kayıtta ne tacilde sıkıntı olmuyor yoklama dönemine düşüyorsun 01.01.2027 ye kadar 2027 itibaren yoklama kaçağı okuyorsun yani önümüzdeki yıl içi kaçak durumunda değilsin
önümüzdeki dönem yksye gireceksen tercihlerini sil obpn kırılmasın sağlıcakla kal

Technopat Haberler

Geri
Yukarı