Yokuş kalkışta nasıl kalkmak mantıklı?

Snowsat

Hectopat
Yer
Sancaktepe
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart MSİ B550-A PRO I İşlemci R5 5600+ Deepcool ak400 I EkranK gaming x RX6800xt I SSD adata legend 800 500 gb, samsung 980 pro 1 tb, pny cs300 1 tb I ram 4x8 gskill ripjaws I psu fps hyper pro 650w 80+
Meslek
Com Eng
Hocam hep yarım debriyaj sonra freni bırak kaldır 3-4 saniye ilerledikten sonra gazla destek ver dedi fakat çoğu kişi de yarım debriyajda iken freni bırakır bırakmaz, gaza dokunuyor. Hangisi daha güvenceli, daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Patinaj yaptırmadığınız, arabayı stop ettirmediğiniz sürece her türlüsü mantıklı. Debriyajı kavrama noktasına getirip freni bırakır bırakmaz gaza basar, debriyajı da birazcık daha bırakır öyle kaldırırdım ben.
En garantisi ise el freni desteği ile kalkmak. Sıfır risk.

Yavaş yavaş debriyajdan çekiyorsun motor kendini belli eder zaten kalkmak istediğini hafiften bi titreme sezdiğinde yavaş yavaş frenden ayağını çekersin hafif gaza dokun araba ilerlemeye başladığında debriyajdan yavaş yavaş ayağını çekersin.

Patinaj yaptırmadığınız, arabayı stop ettirmediğiniz sürece her türlüsü mantıklı. Debriyajı kavrama noktasına getirip freni bırakır bırakmaz gaza basar, debriyajı da birazcık daha bırakır öyle kaldırırdım ben.
En garantisi ise el freni desteği ile kalkmak. Sıfır risk.

Yavaş yavaş debriyajdan çekiyorsun motor kendini belli eder zaten kalkmak istediğini hafiften bir titreme sezdiğinde yavaş yavaş frenden ayağını çekersin hafif gaza dokun araba ilerlemeye başladığında debriyajdan yavaş yavaş ayağını çekersin.

Konuyu açma sebebim direksiyon sınavında yokuş kalkışı tekte halletmekti dün öğlen 2'de girdim sınava 0 hata ile tüm parkları yokuş kalkışı vs halettim hocamın dediği kurala uydum yarım debriyajda motoru titrettim devir göstergesinde ki hareketide takip ettim sonra freni bırakınca araba kalktı birkaç saniye sonra da gaza basıp sınavımı tamamladım teşekkürler.

Konuyu açma sebebim direksiyon sınavında yokuş kalkışı tekte halletmekti dün öğlen 2'de girdim sınava 0 hata ile tüm parkları yokuş kalkışı vs halettim hocamın dediği kurala uydum yarım debriyajda motoru titrettim devir göstergesinde ki hareketide takip ettim sonra freni bırakınca araba kalktı birkaç saniye sonra da gaza basıp sınavımı tamamladım teşekkürler.
Benim de ağustosta sınavım var dua edin ben de alayım :D

Hayırlı olsun o zaman

Benim de ağustos'ta sınavım var dua edin ben de alayım :D

İnşallah sıkıntısız belasız kazanırsınız en önemliside güzel bir komisyona denk gelirsiniz hocam benim komisyon tek uyarısı arada bir yavaşla demek oldu ben 30'la giderken bile yavaşlamamı söylüyordu onun haricinde dediğim gibi hatam olmadı ilk sınavda kazandım videolarda millet 3.vitese atıyordu 50 60'la gidiyordu kurstan kursa değişiklik gösteriyor sanırım.

Hocam hep yarım debriyaj sonra freni bırak kaldır 3-4 saniye ilerledikten sonra gazla destek ver dedi fakat çoğu kişi de yarım debriyajda iken freni bırakır bırakmaz, gaza dokunuyor.
Seri kalkmak için (seriden kastım bir anda hızlanmak değil) ayağını frenden çektikten sonra hafif gaz vermen gerekiyor. Acemiysen önce yarım debriyaj ile kalk ama gaz vererek kaldırmaya alışman lazım. Senin dediğin şekilde arkadan çok korna yersin. Tabii ki acemiysen sıkıntı yok.

Yokuşta zaten arabanın yokuş kalkışı yoksa mecbur yarım debriyajdan sonra hızlı gazla (düz yoldakine göre daha çok gaz vererek) kalkacaksın.

El freni ile kalkmayın. Yarım debriyajla kalkmaktan daha acemice bir yöntem. Ayrıca amelelik ve sizi geliştirmeyecek bir yöntem. İlk başlarda yarım debriyaj fazla gaz ile kaçırmazsın arabayı, sonra yokuşta arabayı bağırtmadan kaldırmayı öğrenirsin zamanla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı