Yol bisikleti vs dağ bisikleti

wibonsue

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2020
Mesajlar
322
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 3000TL bütçem var 3300-3500'e kadar çıkabilirim sizce yol bisikleti mi almalıyım dağ mı?

Dağ bisikleti alırsam ne almalıyım?

Yol bisikleti alırsam ne almalıyım?

Boyum: 185cm kilom 100kg.
Ayrıca genel olarak okula gidip gelmede kullanacağım tatile gittiğim zaman ormanlık alanlarda da sürebilirim.
 
Ben Avrupa'da yasarken karbon yol bisikletim vardi parmagimla kaldirabilirdim ve bisiklet cok hizli idi. Metale gore daha direncli ama bisikletin govdesine hasar gelirse bisiklet cop olur o yuzden metal bisiklet Türkiye sartlarinda daha iyi yollar acisindan. Dag konusunda ise onun yerine trekking bisiklet oneririm hafif patika hem de yol için ideal bisikletler. 3000-3500 TL seviyesinde super bir bisiklet alinir trekking acisindan.
 
Ülkemizde yol bisikletinin bir esprisi yok, yol bisikletleri düzgün asfalt yollarda iyi hız yapar fakat bil bakalım ülkemizde neler yok? Cevap veriyorum yüksek hız yapabileceğin bir yol. Hem yolların bozukluğu hem sürücülerin dikkatsizliği yüksek hız yapmana engel oluyor.

Ayrıca bisikleti alırken kaskını vs. almayı unutma 3000 lira bisiklete verip 10 liralık kask alma gerekirse bisiklet bütçeni düşür kaskını falan düzgün al.
 

Bu modeli alirsaniz hem hidrolik diskli hem de vites takimi falan uzun omurlu. Kask almayi unutmayin lutfen. Guvenlik en onemlisi. Hayirli olsun.
 

Geri
Yukarı