9 sayfa beyin yaktık ve
@Yararsız Üye 'ün dediği gibi yavaştan cevaba geçebiliriz artık

Öncelikle verilere geçelim:
Boeing 777 uçağı ile 300 yolcu olduğunu zaten senaryoda vermiştik. Bütün yolcuların zıplayıp yere vurması (80kg'dan hesaplarsak) 24 tonluk bir etki yaratır. Bir B777 uçağı ortalama 155-160 ton civarındadır. Yolcular, bagajları, yakıt, kargo, ıvır zıvır derken bu seyir ağırlığı ortalama 275-300 ton civarına kadar ulaşıyor. O zaman şıklardan gidelim:
24 tonluk bir çarpma uçağı sarsabilir ama çok ufak olacaktır hatta hissedilemeyebilir. Bu darbe uçağın düşmesine sebep olabilecek bir güç yaratamaz.
Zemindeki hasarla ilgili atlanan nokta ise bu 24 tonluk kuvvet tek bir noktaya vurmuyor. Eğer vursaydı belki kırabilirdi fakat kafes tipi bir gövdeye sahip zemine yayılmış 24 tonluk bir kuvvet bir zarar veremez. Tasarım da çok daha fazla gerilme kuvvetleri deneniyor çünkü.
Elektrik sistemi zeminden de geçer evet ama zemin korumalı olduğu halde elektrik hatları ekstra bir korumaya daha sahiptir. Darbe ve yırtılmalara karşı. Elektrik sisteminin zarar görmesine pek imkan yok maalesef.
Bu büyüklükteki bir uçak için 24 tonluk bir darbe sadece sarsabilir dediğim gibi. Yani o da belki bile. Sarsıntı yapsa bile uçak o anda
otopilota bağlı olduğundan sensörler değişimi hissedip tekrar kendini eski konuma çekecektir. Hatta belki hissedilmesine bile imkan vermeden kurtaracaktır kendini. Bu yüzden
B şıkkını seçenler doğru cevabı verdi, kendilerini tebrik ediyoruz
Özellikle en doğru ve en iyi cevabı veren
@Yararsız Üye ,
@unnamedington ve
@Alpha Centauri 'ı sonsuz tebrik ve teşekkür ediyorum

Özellikle
@Alpha Centauri 'ın işi matematiğe dökmesini alkışlıyorum
Katılıp, cevap veren, fikir yürüten, beynini yakan herkese sonsuz teşekkürler
Ayrıca
@BörekliPoça da bizden 37 ekran Grundig tüplü TV kazanıyor

Hadi iyisin yine köftehor
Tam nokta atışı yaptın desem bu sefer