Yorum becerisini geliştirmek

VortexTR

Megapat
Daha fazla  
Selamlar dostlar. Bugün sizlerden almak istediğim tavsiye yorumlama becerisini nasıl geliştirebilirim?
Olay şu YKS gibi sınavlarda soruyu yorumlamak gerekiyor sadece konu bilmek gerekmiyor özellikle TYT sınavında.
Sizlere şunu sormak istiyorum ne tür kitaplar okursam bu yorum yeteneğini, okuduğunu anlama gibi olayları geliştirebilirim.
Kitap seçmem okurum, çok sevmem ama hayır demem kitaba yani hangi tür kitaplar hazır olmamı sağlar veya sizi hangi kitap bu yönde geliştirdi.
Şimdiden teşekkürler :)

Kitap okuyacaksanız gidip de roman okumayın. Makale, deneme gibi edebi eserler okuyun. Ama bu konuda sizi geliştirecek en iyi yöntem çok fazla soru çözmek olacaktır.
-Bir YKS Gazisi

Bu yıl girdim, iyi bir sonuç bekliyorum. Geçtiğimiz yaz ben de senin gibi düşünüyordum fakat bu sınavda kitap okumak pek işe yaramıyor. Yorum yeteneği, pratiklik ve hız için kesinlikle sürekli sorular üzerine odaklanmalısın. Ne kadar farklı soru çeşidi görürsen o kadar farklı bakış açısı kazanırsın ve bu da sana sorularda istediğin avantajları sağlar. Eğer TYT adına konuları bildiğinizi düşünüyorsanız soru bankaları ile fazla cebelleşmeyin, denemelere geçin. Denemelerde daha kaliteli sorular olur ve sınava daha iyi hazırlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı