Merhaba. Ben Yosemite 10.10.5'ten El Capitan 10.11.3'e yükseltmek istiyorum. Uygulamayı Mac App Store'dan indirdim. Ardından Clover'i 3346 sürümüne güncelledim, FakeSMC dahil 10.10 klasöründeki tüm kext dosyalarını 10.11'e kopyaladım ve SIP'i devre dışı bırakmak için gerekli işlemleri yaptım (RTVaribles adı altında). Bundan sonra da sistemin yedeğini aldım (Carbon Copy Cloner). Uygulamayı başlattım, kısa bir sürfe sonra da yeniden başlattı bilgisayarı. Clover ekranında ''Boot OS X Install from ...'' gibi bir seçenek geldi. Bunu seçerek devam ettim (Yosemite'de kullandığım config.plist'i kullanıyorum. Yaptığım tek değişiklik yukarıda anlattığım gibi SIP'i devre dışı bırakmak oldu). Kurulum ekranına geldi ve birkaç saniye sonra şöyle bir hata aldım: ''OS X could not be installed on your computer. Unable to unmount volume for repair. Quit the installer to restart your computer and try again.'' . İşin ilginç yanı, ''Restart'' 'ta tıklamak istediğim halde ne klavyem ne de farem çalışıyordu. Ben de bilgisayara reset atıp Clover'dan ''Boot OS X from ...'' seçeneğini seçerek Yosemite'ye normal bir şekilde boot ettim. 
Sıkıntı neden kaynaklanıyor anlamadım. Boot ile ilgili bir şey olsa zaten bir şey olursa diye verbose komutunu da ekledim Clover ekranında. Bir hata almadan kurulum ekranına ulaşıyorum, ama hem klave ve farem çalışmıyor (İkisi de USB ile bağlı, farem kablosuz) hem de kurulum ekranında birkaç saniye sonra hata alıyorum. Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum @montezuma .
Sistemim:
 ) ve sürekli USB'yi kullanarak Yosemite'yi boot ediyorum. Ama tabii ki hem Yosemite'nin kopyasını aldım, hem de İkinci bir USB'ye Yosemite'nin .raw dosyasını yazdırdım. Yani hepsinin yedeği var ne olur ne olmaz diye.
) ve sürekli USB'yi kullanarak Yosemite'yi boot ediyorum. Ama tabii ki hem Yosemite'nin kopyasını aldım, hem de İkinci bir USB'ye Yosemite'nin .raw dosyasını yazdırdım. Yani hepsinin yedeği var ne olur ne olmaz diye. 
Bununla alakalı bir şey çıkar mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.

Sıkıntı neden kaynaklanıyor anlamadım. Boot ile ilgili bir şey olsa zaten bir şey olursa diye verbose komutunu da ekledim Clover ekranında. Bir hata almadan kurulum ekranına ulaşıyorum, ama hem klave ve farem çalışmıyor (İkisi de USB ile bağlı, farem kablosuz) hem de kurulum ekranında birkaç saniye sonra hata alıyorum. Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum @montezuma .
Sistemim:
- MSI H61M-P20 (G3)
- Intel Pentium G2030
- EVGA GT 630
- Corsair 4 GB RAM
Bununla alakalı bir şey çıkar mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.

.
.