"Your personal data has leaked due to suspected harmful activities" maili nedir?

Hocam bu mail'in bait olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Okul hesabından insanlara ne atacaklar hiç fikrim yok, laptopun kamera kısmını çoğu zaman kapatıyorum bir parçayla öyle kullanıyorum.

Hocam söyledim ya size sahte diye.

Aynı mektubu, harfi harfine, ben de aldım, en az 5 sene olmuştur. Benim kameram bile yoktu :) . Benim ki email değil ama ara sıra girdiğim bir forumun patlatılması ve kullanıcı verilerinin topluca çalınması durumuydu. Hatta Chrome bile durumdan haberdardı ve aynı kullanıcı ismi/şifre ile girdiğim ek bir kaç siteye girerken uyarı veriyordu bu şifre/kullanıcı adı kombinasyonu compromised diye.

Forumu arayın, "your personal data has leaked" diye, çok sayıda konu bulursunuz aynı mail ile ilgili. İlk cümleyi internette aratın binlerce bulursunuz.

Hocam söyledim ya size sahte diye.

Aynı mektubu, harfi harfine, ben de aldım, en az 5 sene olmuştur. Benim kameram bile yoktu :) . Benim ki email değil ama ara sıra girdiğim bir forumun patlatılması ve kullanıcı verilerinin topluca çalınması durumuydu. Hatta Chrome bile durumdan haberdardı ve aynı kullanıcı ismi/şifre ile girdiğim ek bir kaç siteye girerken uyarı veriyordu bu şifre/kullanıcı adı kombinasyonu compromised diye.

Forumu arayın, "your personal data has leaked" diye, çok sayıda konu bulursunuz aynı mail ile ilgili. İlk cümleyi internette aratın binlerce bulursunuz.
Maili ilk gördüğümde direkt internette arattım dedğiniz gibi binlerce sayfa vardı. Ne bileyim insanın içi ürperiyor, okul maili olduğu için hani gidip profesöre benim cam açıkken videomu koyup arkaya inanılmaz şeyler koyup gönderecekler mi diye, düşünmedim değil...

Bugün mezun olduğum okulun outlok mailine bakarken, mailimden hiç bilmediğim adreslere saçma mailler gönderildiğini fark ettim, daha önceki haftalarda Gmail hesaplarımın internete sızdırıldığını uyarısını aldım ve şifrelerini değiştirmiştim daha sonra Kaspersky uygulamasını alıp laptopu tarattığımda trojan dosyalarının olduğunu gördüm ve uygulama ile laptoptan temizlettirmiştim. Bugün şans eseri okul mailine bakarken bana bu mailin geldiğini gördüm, internette araştırdığımda çoğunun spam olduğu yazıyordu ama daha önceki haftalarda karşılastığım durumlar ve okul mailimdeki gönderilen ekte koyduğum saçma e-postalar yüzünden ne yapacağımı bilemedim?

Eki Görüntüle 2403648Eki Görüntüle 2403650
Bu mail farklı yazılar, farklı para istekleri ve farklı bitcoin adresleri ile sızdırılmış maillere -ben dahil- atılıyor. Ben de başta gerçek sanıyordum ama kolay bir yolla sana kendinden atmışsınız gibi mail atıyorlar. Yazıda geçen şifre gerçekten de o mailin aktif şifresi mi ? Yoksa önceki bir zamandan kalma şifre mi? Bana gelen maillerde benim bile ne zaman kullandığımı bilmediğim şifre ile atılıyor.

Bu mail farklı yazılar, farklı para istekleri ve farklı bitcoin adresleri ile sızdırılmış maillere -ben dahil- atılıyor. Ben de başta gerçek sanıyordum ama kolay bir yolla sana kendinden atmışsınız gibi mail atıyorlar. Yazıda geçen şifre gerçekten de o mailin aktif şifresi mi ? Yoksa önceki bir zamandan kalma şifre mi? Bana gelen maillerde benim bile ne zaman kullandığımı bilmediğim şifre ile atılıyor.
Söyle söyliyim internette dediğiniz gibi insanlara kendi maillerine kendileri mail atmış gibi bir durum değil hiç bilmediğim bir mailden gönderilmiş. Okul maili olduğu için hiç şifresini değiştimemiştim yazılan şifre o mailin şifresiydi görünce direkt değiştirdim. Beni korkutan bundan 2-3 hafta önce gmail hesaplarımın şifresi internette bulundu gibi bir uyarı geldi şifrelerini değiştirip, bilgisayara kaspersky kurduğumda trojen tespit etti, onu program ile kaldırdım ve haftalar sonra bu mail geldi.

Söyle söyliyim internette dediğiniz gibi insanlara kendi maillerine kendileri mail atmış gibi bir durum değil hiç bilmediğim bir mailden gönderilmiş. Okul maili olduğu için hiç şifresini değiştimemiştim yazılan şifre o mailin şifresiydi görünce direkt değiştirdim. Beni korkutan bundan 2-3 hafta önce gmail hesaplarımın şifresi internette bulundu gibi bir uyarı geldi şifrelerini değiştirip, bilgisayara kaspersky kurduğumda trojen tespit etti, onu program ile kaldırdım ve haftalar sonra bu mail geldi.

Dedim ya hocam, emailiniz patlamış, ya dışarıdan müdahale ile (server'i kırarak), ya o email ile ve aynı şifreyi kullanarak girdiğiniz bir sitenin patlaması yoluyla... ya da direk trojan çalıştırmışsınız bilgisayarınızda. Orada bir belirsizlik yok, mail patlamış.

Ama video falan yok ellerinde rahat olun. Adam hassasiyetinizi manuple ediyor, başka bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı