YouTube %38 vergi hayırlı olsun

• Konuyu başlatan Jira'nın süper çakması 3T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.344
İçinizi dökmüşsünüz ancak bende farklı bir şey söylemedim?.. Bir şeyden gelir var ise gelir vergisi alınması lazım. Bunun fenomen, vekil, şu, bu diye ayrılmasını savunmuyorum.

Anladım. O zaman mantıklı. Bilgilendirme için teşekkürler.
İnan söylemese de, vergi sadece halktan alınıyor. Yani ampulü olmayan herkes veriyor. Uçan kuş da dahil. Bu kadar para almalarını da yediremeyince her şeye vergi getiriyorlar.
Söylediklerinize kesinlikle katılmaktayım ama bu vergi sistemi dünyanın her ülkesinde böyle. Bizler vergi kaldırılsın demiyoruz, bu kadar AĞIR ve SAÇMA vergilendirme olmasın istiyoruz. Verginin de vergisini ödüyoruz ya. Yoksa vergi sistemi her yerde aynı. Ama hiç bir ülkede ÖTV aracı 3 araç fiyatına çıkarmıyor, sıkıntı burada.
O Sigara tütün maliyeti, toplasan 50 Kuruş. Burada vergiler ile en ucuzu 13-14 TL. Nerede adalet? Adam vergiler ve Man adaları ile bir Türkiye daha çok rahat kurar. Bu kadar vergi verilmemesi gerekir, şu 2023 ü herkesin beklediğine adım kadar eminim. Yönetim değişsin rahatlayacak millet. İstanbul'a o kadar yatırım yapılıyor, çok büyük deprem bekleniyor deniliyor. Bu deprem olursa o harcanan paraların haddi, hesabı ne? Düşüncesizler, halkı fakirleştiriyor sadece.

Vergi alınmasın, konulmasın durumu değil. Kazanç varsa alınsın elbette ama bunun kriterleri var. %38 gibi bir oran çok fazla. Ayrıca şirket kurulması şekli denmiş. Şirket olacaksa Kurumlar Vergisi oranı %22 ve şirket halihazırda KDV Stopaj vs. ödeyecek zaten. Nasıl bir şekle tabii bilmek gerek.

Özetle, vergi türü zaten çok üstüne oran çok yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı