YouTube için kamera önerisi

tasarmahmut

Megapat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar. YouTube ve sosyal medya için içerik üretiyorum. Artık haliyle telefon (Samsung S20 FE) ve evdeki webcam (Razer kiyor X) yeterli gelmiyor. Özellikle NVIDIA Broadcast'te kullanırken çözünürlük düşük olduğu için arka planı kaldırdığımda bozulmalar ve bazı yerlerin görüntüleri oluşuyor ister istemez ışık olsa bile. Ayrıca göz teması özelliği de tam yeterli olmuyor.
Hem evde hem de dışarıda çekim için önerebileceğiniz kamera var mı? Daha çok video odaklı tabii fotoğraf için de olur da. Aklımda Sony markası var. Bulduğum 3 model var:
Sony ZV-E10 25.000 TL.
Sony ZV-E10L 30.000 TL.
Bu ikisinin tam ne farkı var çözemedim? Lens farklı evet ama aradaki 5.000 TL fark için değer mi? ZV-E10 modelinde lens gelmiyor mu anlayamadım.
Sony ZV-E10 II gönül ister ki bunu almak. Ama 25.000 TL in 2 katı neredeyse. Bu yüzden bütçem 25.000-30.000 arasında daha çok. Başka model/marka da önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sevgili arkadaşlar. YouTube ve sosyal medya için içerik üretiyorum. Artık haliyle telefon (Samsung S20 FE) ve evdeki webcam (Razer kiyor X) yeterli gelmiyor. Özellikle NVIDIA Broadcast'te kullanırken çözünürlük düşük olduğu için arka planı kaldırdığımda bozulmalar ve bazı yerlerin görüntüleri oluşuyor ister istemez ışık olsa bile. Ayrıca göz teması özelliği de tam yeterli olmuyor.
Hem evde hem de dışarıda çekim için önerebileceğiniz kamera var mı? Daha çok video odaklı tabii fotoğraf için de olur da. Aklımda Sony markası var. Bulduğum 3 model var:
Sony ZV-E10 25.000 TL.
Sony ZV-E10L 30.000 TL.
Bu ikisinin tam ne farkı var çözemedim? Lens farklı evet ama aradaki 5.000 TL fark için değer mi? ZV-E10 modelinde lens gelmiyor mu anlayamadım.
Sony ZV-E10 II gönül ister ki bunu almak. Ama 25.000 TL in 2 katı neredeyse. Bu yüzden bütçem 25.000-30.000 arasında daha çok. Başka model/marka da önerebilirsiniz.
Kanal linkinizi atabilir misiniz?

Kanal linkinizi atabilir misiniz?

Ustam, kanalına baktım. Şimdi ben de ufak bir içerik üreticisiyim, ancak tabii ki uzun zamandır içerik tüketiyorum.
Mevcut kamera kısmın gayet yeterli gibi duruyor. İlk başta bir VLOG kanalı olduğunuzu tahmin etmiştim, ancak ürettiğiniz içerikler, sizin önünüzde kalıyor. Yani demek istediğim şey, içerik sizin değil, yaptığınız şey olduğu için bu denli bir harcamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Yeni mevcut kamera yeterli gibi.

Hocam naçizane fikrimi belirteceğim. Eğer ürettiğiniz içerikleri üretmeye devam edecekseniz kameraya aman aman takılmanız gerektiğini düşünmüyorum. Kamera değişseniz daha iyi bir görüntüyle kitleniz artmayacaktır. Hatta şuan kullandığınız kamerayı fazlasıyla yeterli buldum, görüntü fena değil. Eğer kitle edinmeyle alakalı bir problem çözüm arayışındaysanız bu bilginizle harmanlayabileceğiniz yeni bir konsept olacaktır. Örneğin; kimisi Photoshopta vektörel çizimle alakalı bir bilgi verir kimisi 3 aylık grafik tasarımcı vs 3 yıllık grafik tasarımcı diye bir video çeker ikincisi daha iyi izlenir. Bilgi ağırlıklı ilerlemeye devam edecekseniz de Yusuf İpek adındaki içerik üreticisinden tarz olarak fikir alabilirsiniz.

@Rosseckx @İmparator Penguen Değerli arkadaşlar vakit ayırıp kanalımı inceleyip fikir ve öneri sunduğunuz için çok çok teşekkür ederim. Aslında bende çok takılmıyordum da işte bu NVIDIA Broadcast'u kullanınca düşük çözünürlük olduğu için ister istemez görüntüde bozulmalar vs. oluyordu. Ona takıldım. Aslında telefonla da denedim de webcam olarak yapmayı bu sefer de NVIDIA Broadcast tam verimli olmadı. Telefonla belki başka bir ayarı vardır. Hiç olmasa bir tık webcam çözünürlüğünden daha iyi olur. Bir de kullandığım ışıkta yetersiz gelebilir. Eskiden aldığım için sonradan yetersiz geldiğini fark ettim. İlk başta yeterli diye düşündüm. Gün ışığında. Eh işte. Gece yetersiz kalıyor Kullandığım ışık ekipmanı ise sadece bu:
Coverzone ışık Halkası
Siz nasıl yapıyorsunuz? NVIDIA uygulamasını kullanıyor musunuz? Ne ekipmanlar kullanıyorsunuz. Bende sadece bu ışık var. Softbox filan almadım yer olmadığı için. Gerek de yok bence de. Daha iyi bir ışık sorunu çözecektir. Bu arada sizler de kanal linklerinizi atabilirsiniz. Ayrıca başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun.

Onur naci öztürklerin kanalını incele, senin tarzın için de çok iyi tavsiyeler veriyor.

Senin tarzında yayıncılar için prodüksiyonları tam bilmiyorum fakat iş olarak YouTube prodüksiyonları kuruyor ve çekiyorum. Senin için ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama birkaç fikir önereyim ben de.

Ring ışıklar maalesef yetersiz ve genelde kalitesiz ışık veriyor. İlla softboxlı ışık almak zorunda değilsin ama LED video ışıklarına yönelebilirsin. Kamerayı ne kadar ışığa doyurursan o kadar iyi sonuç alırsın.

Videolarındaki görüntülerin bence kötü değiller. Kamera değişikliğini yaparken bütçen zorlanacaksa bence bu şekilde devam edebilirsin. Bunu söylememin sebebi attığın linklerdeki kameralardan yanında L olan lensle geliyor diğeri lenssiz. Ama lensle gelen de kit lens ile geliyor ve kit lens ile de evde çekerken ışık sorunu yaşayacaksın. Daha bunun tripodu, lensleri var. Eğer kamera alacaksan sıfır alma, ikinci el al çünkü kameralar zaten kolay kolay bozulan cihazlar değiller.

Mikrofonun güzel ve iyi, yayıncı tarzı dışında içerik üretimi yapma planın varsa, yani dışarıda ya da masada (mikrofonunu kuramayacağın bir yerde) boya kablolu yaka mikrofonlarına bakabilirsin. Fiyat performans ürünlerdir.

NVIDIA Broadcast'i denedim, yayın yapmak için değil ama ses temizleme mevzusu ilgimi çekmişti. Göz teması nasıl çalışıyor bilmiyorum ama videolarında bir gariplik göze çarpmıyor benim açımdan.

Bana kalırsa önceliğini kameradan çok içeriklerine ver, daha sık video at. Bunları yaparken yetersizliklerle karşılaştıkça masraf yap. Onun dışında bırak paran cebinde dursun çünkü videoların kötü değiller.

Ama ben farklı tarzda videolara yöneleceğim, incelemeler yapacağım diyorsan o zaman farklı fikirler sunabilirim.

Çok çok teşekkür ediyorum. @canonmunikonmu Ayrıntılı olarak önerileri sunduğun için. Allah razı olsun.
İçerik havuzum şöyle: Genellikle program önerileri, yapay zeka, oyun, oyun modları(daha çok gta), işte windows ipuçları ve yükseltmeleri ile ilgili video + grafik tasarım ile uzmanlaştığımda onunla ilgili videolar planlıyorum. Elbette Fikirler sunabilirsiniz fikirlere açığım.
Birde bu linkteki Sony ZV-E10 modeli sadece gövde olarak satılıyor o zaman. Lens yok.
E-10L modeli de L olan lensle geliyor yani Kit lens o zaman. Fark bu yani anladığım kadarıyla.
Zaten E-10 II modeline de gücüm yetmez.
Şimdilik o zaman Razer webcam +telefonla devam edeyim ve İyi bir LED ışık alıyım o zaman
Tüm önerileri dikkate alacağım teşekkürler tekrardan herkese

Çok çok teşekkür ediyorum. @canonmunikonmu Ayrıntılı olarak önerileri sunduğun için. Allah razı olsun.
İçerik havuzum şöyle: Genellikle program önerileri, yapay zeka, oyun, oyun modları(daha çok GTA), işte Windows ipuçları ve yükseltmeleri ile ilgili video + grafik tasarım ile uzmanlaştığımda onunla ilgili videolar planlıyorum. Elbette Fikirler sunabilirsiniz fikirlere açığım.
Bir de bu linkteki Sony ZV-E10 modeli sadece gövde olarak satılıyor o zaman. Lens yok.
E-10L modeli de L olan lensle geliyor yani Kit lens o zaman. Fark bu yani anladığım kadarıyla.
Zaten E-10 II modeline de gücüm yetmez.
Şimdilik o zaman Razer webcam +telefonla devam edeyim ve İyi bir LED ışık alayım o zaman
Tüm önerileri dikkate alacağım teşekkürler tekrardan herkese

Diğer yorumlarda bir arkadaşın dediği gibi Yusuf İpek tarzı kamera karşısında videolar yapmak istiyorsan bir iki video LED ışığı alıp telefonunla deneyip sonuçları gör bence. Işıklar da boşa masraf olmayacaklar mutlaka videolarında kullanacaksın, beğenmezsen iade edersin zaten.

Denedikten sonra ışıkları tutmaya karar verir ama telefondan çekim yapmak istemiyorum dersen o zaman kameralar hakkında konuşabiliriz.

Canon M50 gibi daha uygun fiyatlı alternatifler de var ve gayet güzel bir kamera. Alacağın kamerayı üzerine onlarca lens alıp gelecek için yatırım yapmayacağını düşünürsek mantıklı bir seçenek olabilir. İkinci elde 15K'ya bulunabiliyordu hatırladığım kadarıyla da. Al diye demiyorum, telefon seni tatmin etmezse ve ışıklara yatırım yapınca bütçen azalırsa uygun alternatifler de bulabiliriz diye diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı