YouTube kanalı için vergilendirme nasıl olmalı?

Vivaldi12

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Girişimci
Yakın zamanda projem için YouTube kanalı açacağım. Fakat gelirin vergilendirilmesi için şahıs şirketi kurmak zorunda mıyım? Ya da basit usul ile vergilendirme yaptırabilir miyim? Sonuçta milyarlar kazanmayacağım. Şahıs şirketi ise şu an benim için masraflı bir yöntem. YouTube gelirimi basit usul ile vergilendirebilir miyim?

3 senede 75 bin TL üzeri kazanmassanız girişimci olarak sayılıyorsunuz. Bu yüzden milyarlar kazanmassanız fazla takmayın girişimci olarak sayılırsınız.

O zaman şahıs şirketi kurmaktansa basit usul ile vergilendirme yaptırsam daha mantıklı olacak. Sonuçta çok bir şey kazanacağımı düşünmüyorum. Hatta pek de kazanç vaadiyle girmiyorum bu işe.
Ya da direk hiçbir şey yapmadan açsam ceza yer miyim veya herhangi bir sorun olur mu? Aslında amacım yaklaşık birkaç ay ne şirket açmak ne de basit usul vergiye başvurmak. Birkaç ay sonra başvurmayı düşünüyorum. Böyle yapabilir miyim peki?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı