YouTube Music Neden Spotify'dan Daha İyi?

_83bb8790-7322-4bbc-bb32-3e61c543f70f.jpeg

YouTube Music, Google'ın video platformu YouTube'un bir uzantısı olarak, resmi şarkılar, fan yüklemeleri, podcast'ler ve videolar gibi çok çeşitli müzik içeriği sunan bir müzik akışı hizmetidir. Spotify gibi rakip hizmetlerden farklı olarak, YouTube Music hem ses hem de video modları arasında kolayca geçiş yapmanıza, şarkı sözleriyle arama yapmanıza ve YouTube'un zengin video kütüphanesinden yararlanmanıza olanak tanır.


Artıları
  • Müzik bulma konusunda çok başarılıdır. Spotify'la kıyaslandığında aşağı kalır yanı yoktur. Hatta Spotify'ı denemiş birisi olarak YouTube Music'in bu konuda daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • Kişiye özel mix'ler konusunda da Spotify'dan üstündür. Benim tecrübem de bunu gösteriyor. Size has karışık liste radyoları, duygu durumunuza uygun mix'ler, tavsiye radyolar konusunda daha iyi performans gösterdiğini düşünüyorum. Spotify'da da bu mix'lerin benzerleri var ama daha karışık ve yetersiz buldum. Neden yetersiz olduğunu bir sonraki maddede anlatacağım. Yetersizlik şundan kaynaklanıyor: YouTube Music bana çok sayıda mix radyosu sunarken Spotify sınırlı sayıda ve ilginç bir şekilde, bana uymayan mix'ler sunuyor. Spotify'ı yaklaşık 6 ay kullandım bu arada.
  • Arayüz konusunda YouTube Music kesinlikle öndedir. Spotify çok karmaşık ve istediğim şeylere ulaşmak zor. Mesela duygu durumu mix'lerine bakmak istesem 2-3 tık gerekiyor. YouTube Music'te ise her şey ana sayfada ve kolayca erişilebilir.
  • Sanatçı, tarz ve çeşitlilik oranı belirleyip kendi radyo istasyonunuzu kurma özelliği de YouTube Music'in avantajlarından biridir.
  • Ses kalitesi konusunda çok büyük bir farkı yok. Anker R100 ile 256kbps AAC ile 320kbps OGG Vorbis arasındaki farkı duyacak değilim. Ama YouTube Music'in sesi daha yüksek ve bass'ları daha iyi çıkıyor. Reddit yorumları da bunu destekliyor. Spotify'da sesi arttırmaya çalışsak kalite bozuluyor.
  • Dev kütüphanesini zaten tanıyorsunuz
Eksileri
  • Masaüstü uygulaması yok. Google neden hala yapmamakta ısrar ediyor anlamadım. Sen koca yazılım devisin be adam! :D
  • Sosyal ağ yönü zayıf bir servis. (Ki ana amaç müzik dinlemek olunca bunu pek önemsemiyorum ama yazayım dedim) Sadece şarkılara yorum yapma ve oynatma listesi paylaşıp arkadaşlarınızla düzenleme özellikleri var. Onun dışında Spotify’ın Jam, etkinlik gösterme gibi özellikler yok.
  • Podcast kütüphanesi geniş değil.
Sonuç olarak böyle. Bu yazıyı kendi kişisel deneyimlerime göre yazdım. Umarım beğenmişsinizdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisini de uzun zamandır kullanıyorum ama zamlardan sonra Spotify'ı iptal edeceğim sanırım. YT en büyük eksisi arayüzü çok kötü. Spotify için en can alıcı eksi 1500 şarkılık pl var ve 100 tanesi dönüyor sadece.
 
Doğru değil.


Youtube bağlamında YT Music'in de sosyal bir yönü var. Ayrıca ortak listeler YT Music' te de var.
1 yıldır sürekli aynı şarkıları öneriyor. Farklı önerdiği şarkılar ise dislike attığım "torbacı rap"leri bu yüzden sevmiyorum algoritmasını. Farklı şarkı açacaksam Spotify açıyorum.
 
1 yıldır sürekli aynı şarkıları öneriyor. Farklı önerdiği şarkılar ise dislike attığım "torbacı rap"leri bu yüzden sevmiyorum algoritmasını. Farklı şarkı açacaksam Spotify açıyorum.
Nedense ben de hep yeni şarkı öneriyor ve önerdiği şarkılar tam bana göre oluyor.

İkisini de uzun zamandır kullanıyorum ama zamlardan sonra Spotify'ı iptal edeceğim sanırım. YT en büyük eksisi arayüzü çok kötü. Spotify için en can alıcı eksi 1500 şarkılık pl var ve 100 tanesi dönüyor sadece.
Ben de aksine YouTube'un arayüzünü seviyorum.
 
Ne tür müzik dinlediğini bilmiyorum ama benim gibi, Black metal, death metal, metal Core vs gibi çok, geniş metal müzik yelpazesinde gezinen, sürekli yeni metal müzikler keşfetmeye çalışan biri olarak Spotify'ın önerileri bana premium üye olduğum ilk günden beri (yaklaşık 5 sene) çok şey kattı. YouTube Premium üyesiyim ama önerdiği müzikler Megadeth'den öteye geçmedi.
 
Yt müzik kullanan biri olarak zamanında Tidal Deezer ve Spotify kulandım ama Yt müzik daha farklı. Ses kalitesinde evet bir Tidal değil ama bu saydıklarından sadece Tidal bu noktada çok iyi diğerleri hayal kırıklığı bence. Algoritma bazen çok güzel çalışıyor ama bazen alakasız şarkı değil ama kendini tekrarlayan bir müzik çemberi içinde buluyorsun. Belki bu noktada bir iyileştirme yapılabilinir. Kendine ait ekolayzer gerçekten çok başarılı. Ben inanılmaz memnun kaldım. Burada unutulmaması gereken bir şey var ki kulaklığınız 50 TL lik bir şeyse buna Yt müzik ne yapsın ki onlarda dahi çok pozitif anlamda etki yapıyordur ama biraz kendi müzik renginizi yakalayan kadar uğraşmanız gerek. Bende magaosi k3 pro var ve çok keyif veriyor bu kulaklıkla dinlediğim müzikler. Birde telefonun bir tık multimedya özelliği yeteneği güçlü bir telefon olmalı. Örnek bende Htc xe vardı müzikleri dinlemekten inanılmaz zevk alıyordum. Sonra Samsung note 4 aldım ve ses konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Şimdi elimde Xiaomi mi 11t var ve şu an fena değil ama hala aklımda bir Htc ses kalitesi kaldı o da ayrı.
Yani kısacası bu uygulamaları dinlerken elinizde ki ekipman da aldığınız keyfi çok etkiliyor.
Şahsen Yt müziği başarılı buluyorum.
 
Yaklaşık 2017'den beri Spotify kullanıyorum, zamanla çok güzel güncellemeler aldı. YT Music ise cok eski sayılmasa bile güzel ilerliyor fakat çok kritik bir nokta var, algoritma. Son 4 aydır hem YouTube Premium hem de Spotify'a sahibim. Spotify üyeliğim zaten yıllardır var ve aktif kullanıyorum. YT Music denedim ve beni tanıması gereken süre içinde tanıyamadı, playlist veya şarkı bitince alakasız şarkılar açıp bütün ruh halimi alt üst ediyor. Spotify o kadar iyi bir algoritmaya sahipki yeni şarkılar bulmama yardımcı oluyor ve o an dinleme deneyimimi etkilemeden tatlı bir deneyim sunuyor. Arayüz karışık denmiş ama zevkler ve renkler tartışılmaz pek, herkesin arayüz isteği farklı olabilir. Beni benden iyi tanıyan Spotify için onu kullanmaya devam ediyorum.

Açıkçası bir Spotify kullanıcısı olarak öneri müzik bulma konusunda çok yetersiz buluyorum. Son 3 haftada haftalık keşiflerimin hepsini dinledim, zevkime uyan 2-3 şarkı çıktı ve diğerleri çok alakasızdı. Yani Azer bülbül falan çıkıyor ki hem Azer bülbül hem de onun bulunduğu şarkıları dinlemiyorum, o türden şarkılarda dinlemiyorum. Kısacası son zamanlarda bu konuda Spotify eksi yönde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası bir Spotify kullanıcısı olarak öneri müzik bulma konusunda çok yetersiz buluyorum. Son 3 haftada haftalık keşiflerimin hepsini dinledim, zevkime uyan 2-3 şarkı çıktı ve diğerleri çok alakasızdı. Yani azer bülbül falan çıkıyor ki hem azer bülbül hem de onun bulunduğu şarkıları dinlemiyorum, o türden şarkılarda dinlemiyorum. Kısacası son zamanlarda bu konuda Spotify eksi yönde.

Algoritma mantığı tamamen hesaba bağlı olduğu için derin bir yorum yapamam fakat farklı şeyler etkiliyor olabilir, ben dediğiniz şeyi YT Music üstünde yaşadım.
 
Şarkı veritabanı spotify'dan kat kat geniş. Üstüne speed up, slowed gibi şeylerde var, youtube premium ile beraber de geliyor. Dünyanın en iyi müzik uygulaması bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı