Youtube SEO sırrı ne?

Makaleler
1
Merhabalar, Udemy üzerinden bir sürü eğitim aldım. Gerek şahsi geçmişten SEO bilgilerim var. Fakat eskiden başarabiliyorken şu an hem web site olsun hem de YouTube videoları olsun. Videolarım aramalarda çıkmıyor. Kaç kanal açtım yok. Tık yok şaka gibi.
Çıkmadığı için yükselemiyorum. Nedir bu işin sırrı biri aydınlatsın lütfen. Sosyal medyayı meslek yapmaya merak saldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devamlılık dostum, işin sırrı azim anlayacağın.
Sen 100 tanede kanal açsan 300 tanede WEB sitesi kursan ben daha 1hafta önce kanal açmış adama abone olmam, keza Youtube da devamlılığı olmayan kanalları öne çıkarmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Video içi ayarları yapmayı zaten biliyorsunuzdur. Benim de 20 bin aboneye yakın bir kanalım var. Başlık, etiket, açıklama falan bilgiliyimdir biraz. Kanalın 100e yakın kişisi tanıdığım insanlardan gelmişti. Sonrasında fazla izlenmemekle beraber birkaç video yükledim. Kanalım zaten YouTube'ta olmayan bir içerik türüydü. Video da kanal teması ile ilgili yeni çıkmış bir şey ile ilgiliydi. Yani taze bir konuyu ele alan tek kanaldım. O video 1000-2000-5000 derken 25000'e kadar çıktı izlenmesi. Tabii aynı şekilde abonem de hızla arttı. Yani kısacası bir yere kadar her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyorsanız elbet bir videonuz patlayacaktır. Şans, video içeriği ve kanal türü gibi faktörler de belirleyici oluyor elbette. Ayrıca iş SEO'da bitmiyor. Sonuçta SEO ne kadar iyi olursa olsun Enes Batur ile aynı konseptte çekeceğiniz bir video sizi aramada ondan yukarı çıkarmaz. Eğer YouTube'ta, tabiri caizse türünüzün tek örneği değilseniz sosyal medyada ücretli veya ücretsiz bir şekilde reklamınızı yapıp temel kitlenizi kendiniz oluşturmaya çalışmalısınız. Çünkü aynı kategoride 2 video varsa şahsen daha çok izlenmiş olanı tercih ederim. Bu konulara dikkat ederseniz bir şeyler yapabileceğinizi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı