Dostum size bunun net cevabını vereyim, benim başıma gelmedi ama nedenini de çözümünü de çok iyi biliyorum, benim de bir YouTube kanalım var global, 1 buçuk ayda 10 bin takipçi yaptım toplam görüntülemem 2 milyon, spor kanalı, genelde futbol. Şöyle söyleyeyim, YouTube'da çok ama çok istikrarlı olmalısınız, Shorts videosu atan bir kanalsanız eğer mutlaka günde en az 1 tane atmanız gerekiyor, yoksa o kanalın önerilmesini beklemeyin, haftada 2 çok az yani, yan videolar yapan bir kanalsan ve yan videolarla hatrı sayılır bir takipçi yapmadiysan Shorts video haftada 2 3 tane asla önermez, yan video yapıyorsan da yapmıyorsan da en az günde 1 tane atman gerekiyor bu ilk tavsiyem, ikincisi YouTube'da ki algoritma eğer kanalını bir konsepte göre kurduysan ve o konseptin dışına çıkarsan asla seni önermiyor, gidip o paylaştığın konseptin en baba kanallarının paylaştığı videoları öneriyor, yani demem o ki mesela diyelim ki seslendirmeli bir içerik yapıyorsun birden seslendirmeyi bırakıp müzikle bir içerik paylaştın, istersen on numara bir içerik olduğunu düşün, seslendirme yapmadıysan seni önermiycek, ha sen hiç mi müzikli seslendirmesiz paylaşım yapamıycan tabii ki hayır, o seviyeye gelmek için de o en baba kanallardan biri olmak gerekiyor işte, bu bir örnekti sadece, kastettiğim şey konsept. Mesela benim son 48 saatim 250 binin altına düşmüyor, ama bu haldeyken bile konsepte uygun olmayan bir şey paylaşayım bende 200 görüntülenme görürüm orada. Üçüncü önerim ise YouTube'da bir sayaç var mesela bir video görüntüsü istediği kadar kırpılsın ya da editlensin o videoda ki konuyu her şekilde anlıyor, orada kullandığın video kaç kere YouTube'da kullanılmış kaç kere paylaşılmış hangi görüntülerle bir arada paylaşılmış her bir cacığın hesabını tutuyor bu algoritma, o yüzden eski görüntüler fotoğraflar yerine piyasaya yeni sürülmüş güncel görüntüler ve fotoğraflar kullanmanızı öneririm. Daha çok şey öneririm de yaz yaz bitmez. Bir de şöyle bir şey var bu da sonuncu olsun, YouTube seni bir listeye ekliyor, potansiyelli ya da potansiyelsiz gibi, ürettiğin içeriğin kalitesi aldığın etkileşimler sana verdiği şansları nasıl kullandın, YouTube kısaca bildiğin CV'ni inceliyor ve gömleğine kravat bağlandın mı diye değil de bana ne kattın diye bakıyor, eğer seni önerdiği zamanlarda özelliklede Shorts videolar da, ortalama görüntülenme süresi en az %70 %80 ve izlemeyi tercih eden kullanıcı sayısı da yine en az 70 80 oranlarda olmazsa asla senin video izlenmeyecek. Tabii bu da yetmiyor videoyu izleyen izleyicilerin beğenme ve paylaşım oranlarına inanılmaz dikkat ediyor, mesela benim videolarımın genelde bu oranlar %75'in altına düşmüyor %90 olanlar var videoların süresi 50 -55 saniye bir de, heh işte bu videolardan bir tanesinin beğenisi az olsun video gitmiyor, mesela bazı videolarım var 3 bin kişi izlemiş 80 tane abone getirmiş video beğenisi az ve 3 binde kaldı öyle video, ama mesela 1 hafta önce yaptığım bir video var 1 hafta da tam 1 milyon 500 bin görüntülenme aldı ve beğenisi 30 binin üzerinde yorumları 1.200'ü geçti ve bu video ilk attığım zaman özelliklede ilk iki gün berbat bir istatistiği vardı 1000 kişiye göstermiş 280 kişi izlemiş falan moralim bozulmuştu videoydanda bayağı umutluydum editörüm ben çok kaliteli içerik yapıyorum neyse işte videoyu 2 gün sonra bir çıkartmaya başladı ne olduğunu bilemeden gözümü açıp kapattım video 500 bin oldu oradan 1 milyon olması sadece 2 gün sürdü beğeni yağmuru takipçi yağmuru, videonun son 60 dakikası 6 binin altına düşmüyor ilk fırlattığı zaman son 60 dakikada 20 binleri gördüm ve şu an halen son 60 dakikası 6 7 bin civarlarında geziyor, bir tık yavaşlatıyor, sonra yine bir bakıyorum 20 bin olmuş, saatten saate değişiyor, en çok izleyen yerler ABD - birleşik krallık - Almanya - Hollanda başı çekiyorlar en tepede ABD var, bunu da şunun için anlattım, asla ama asla bir video gitmiyor diye ya da istatistikleri kötü diye moral bozmayın özelliklede ilk günlerde, asla bozulmayın unutun o videoyu yeni içeriğe odaklanın, saygılar sevgiler.